Φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Ευρωκοινοβούλιο

Φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών στο Ευρωκοινοβούλιο

Εθν. & Καπ. Πανεπιστήμιον Αθηνών: Επίσκεψη φοιτητών της Νομικής Σχολής Αθηνών στο ΕΔΔΑ και στο Ευρωκοινοβούλιο (Στρασβούργο).

Στις 26 και 27 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία -ύστερα υπό πρόσκληση τον Έλληνα Προέδρου του Δικαστηρίου καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Λίνου-Αλέξανδρου Σισιλιάνου- εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων τον Ανθρώπου και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Την ομάδα των φοιτητών συνόδευσε η Κοσμήτορας της Σχολής καθηγήτρια Καλλιόπη Χριστακάκου-Φωτιάδη. 


Στις 26.2.2020 η ομάδα παρακολούθησε την δημόσια συνεδρίαση της Ολομέλειας στο ακροατήριο για την υπόδεση Hanan v. Germany (nο. 4871/16). Ακολούόησαν εισηγήσεις για τη λειτουργία τον Δικαστηρίου από τον πρόεδρο του ΕΔΔΑ κααηγητή Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, ενημέρωση για την λειτουργία της Γραμματείας του Δικαστηρίου από την Deputy Registar κα Μαριλένα Τσίρλη και εισηγήσεις υπό τον επικεφαλής τον ελληνικού νομικού τμήματος κ. Ν. Σανσονέτη και τις κυρίες Α. Λαζανά και Α. Γκαγκάτση. 

Στις 27.2.2020 πραγματοποιή8ηκε επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπού έγινε ξενάγηση από την κυρία Eva Petereit. Στη συνέχεια η ομάδα παρακολούθησε τη συνεδρίαση Euroscola, στην οποία συμμετείχαν μαθητές των κρατών της ΕΕ. Τέλος η ομάδα παρακολούθησε φιλμ για την λειτουργία τον Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αίθπυσα προσομοίωσης (Parlamentarium).

Δείτε φωτό

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr