Καταγγελία για τη διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική Αθηνών

Καταγγελία για τη διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική Αθηνών

Εθν. & Καπ. Πανεπιστήμιον Αθηνών: Τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών κατατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο μάθημα της Ιατρικής Χημείας καταγγέλλει η φοιτητική παράταξη «Φοιτητική Πορεία».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η παράταξη, στο μάθημα της Ιατρικής Χημείας οι υποψήφιοι κλήθηκαν να διαγωνιστούν σε θέμα εκτός ύλης, ενώ η λάθος διατύπωση σε άλλο θέμα δημιούργησε σύγχυση σε πολλούς υποψηφίους που εξετάστηκαν. 


Ακόμη αναφέρεται, ενώ υπήρξε ισοβαθμία τριών φοιτητών προερχόμενων από το Βιολογικό Αθήνας, με... «κλήρωση» που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», έγινε δεκτός μόνο ο ένας φοιτητής και οι άλλοι δύο αποκλείστηκαν.

Οι υποψήφιοι φοιτητές κατέθεσαν ψήφισμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής (το οποίο και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις), ενώ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη γενική συνέλευση του τμήματος.

Αναλυτικά η καταγγελία της φοιτητικής παράταξης «Φοιτητική Πορεία»:

"Η Φοιτητική Πορεία καταγγέλλει απερίφραστα τον τρόπο διεξαγωγής των φετινών (2019) κατατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική Αθήνας, τη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών, καθώς και τη στάση της διοίκησης της σχολής όταν φοιτητές της Ιατρικής και υποψήφιοι διαμαρτυρήθηκαν για τα παραπάνω σε γενική συνέλευση του τμήματος.

Ειδικότερα, στις φετινές εξετάσεις και συγκεκριμένα στο μάθημα της Ιατρικής Χημείας μπήκε ένα θέμα εκτός ύλης, ενώ η λάθος διατύπωση σε άλλο θέμα παραπλάνησε πολλούς και δημιούργησε σύγχυση. Και ενώ υποψήφιοι φοιτητές κατέθεσαν ψήφισμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του σ.φ. Ιατρικής (το οποίο και υπερψηφίστηκε ομόφωνα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις), και ενώ πρόκειται για δύο εξόφθαλμα και σοβαρά λάθη που καθιστούν σχεδόν αυτονόητη την εξαίρεση του ενός θέματος από τη βαθμολόγηση και την επίδειξη επιείκειας στο άλλο, σε παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου στη γενική συνέλευση του τμήματος, η στάση του προέδρου της σχολής, αλλά και της έδρας της Χημείας υπήρξε εντελώς διαφορετική.

Όχι μόνο δεν απαντήθηκε από κανέναν η απαράδεκτη διαδικασία εισαγωγής θεμάτων εκτός ύλης και οι ασαφείς διατυπώσεις, αλλά σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, το πνεύμα όλων των απαντήσεων στους φοιτητές ήταν λίγο-πολύ πως «δεν έχετε δικαίωμα να αμφισβητείτε το κύρος και το αδιάβλητο των κατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική»! Μάλιστα ο πρόεδρος του τμήματος έφτασε στο σημείο να πει ξεδιάντροπα πως «οι εξετάσεις είναι τόσο αδιάβλητες που κόβονται ακόμη και παιδιά μελών ΔΕΠ», δήλωση που αποδεικνύει πόσο πραγματικά «αδιάβλητες» είναι οι εξετάσεις αυτές!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά τη βαθμολόγηση των γραπτών και ενώ υπήρξε ισοβαθμία τριών φοιτητών προερχόμενων από το Βιολογικό Αθήνας στην τελευταία θέση (δηλαδή και οι τρεις είχαν περάσει), με μία «κλήρωση» που έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», έγινε δεκτός μόνο ο ένας φοιτητής και οι άλλοι δύο αποκλείστηκαν.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι καινούρια. Ο αποκλεισμός φοιτητών από σχολές που έχουν παλέψει με νύχια και με δόντια για την εισαγωγή τους σε αυτές με τέτοιον απόλυτο κυνισμό δεν πρέπει να περάσει! Ειδικότερα σήμερα, που στο πλαίσιο αυστηροποίησης και «πειθάρχησης» των σχολών όπως προστάζει και η πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης τέτοια αντίστοιχα γεγονότα καθηγητικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας λαμβάνουν χώρα σε αρκετές σχολές. Ως Φοιτητική Πορεία, καλούμε όλους τους φοιτητές, καθώς και τους φοιτητικούς συλλόγους να καταδικάσουν τη διαδικασία διεξαγωγής των φετινών κατατακτήριων εξετάσεων στην Ιατρική Αθήνας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα:

- Να γίνει αναβαθμολόγηση του μαθήματος της Ιατρικής Χημείας με εξαίρεση του θέματος εκτός ύλης και με την επίδειξη της αντίστοιχης επιείκειας στο θέμα με τη λάθος διατύπωση.

- Να γίνουν δεκτοί όλοι οι ισοβαθμήσαντες."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr