Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου στο ΕΚΠΑ [Δήλωση Φορτσάκη]

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Τα κεντρικά θέματα ήταν αυτό της διαγραφής ή μη των αιώνιων φοιτητών αλλά και τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο χώρο των πανεπιστημίων και το ζήτημα του ασύλου.λοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ οι περίπου 30 φοιτητές, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και εμποδίστηκαν να εισέλθουν σε αυτό, αποχώρησαν.

«Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε απολύτως ήρεμο κλίμα και έπειτα από πολλά χρόνια με απολύτως νόμιμο τροπο» δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης.


Νωρίτερα:

Έξω από την είσοδο, επί της οδού Ρήγα Φεραίου, η οποία είναι κλειστή, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία γίνεται με κλειστές τις πόρτες και έλεγχο στην είσοδο του κτιρίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου, ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα, Σάββατο έπειτα από τη διακοπή που προκλήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα.

Παράλληλα, το μεσημέρι του Σαββάτου φοιτητές απο δεκάδες συλλόγους διοργανώνουν εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 11.00 στα Προπύλαια και συγκέντρωση στις 12.00 στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή μήνυση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε ότι θα καταθέσει η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο Αθηνά Αλεξανδρή, επειδή, όπως είπε, της απαγορεύτηκε η είσοδος στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και παρακρατήθηκαν τα προσωπικά της αντικείμενα στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Σύγκλητος.

Εκ μέρους του συλλόγου φοιτητών της Νομικής η φοιτήτρια Βασιλική Αθανασοπούλου ανέφερε ότι η εικόνα με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει το κτίριο και τους φοιτητικούς συλλόγους να βρίσκονται απέξω είναι ενδεικτική.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr