Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ενάντια στην ισοδυναμία των πτυχίων Κολλεγίων με των ΑΕΙ και στην θέσπιση ορίου φοίτησης ν+2

Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ ενάντια στην ισοδυναμία των πτυχίων Κολλεγίων με των ΑΕΙ και στην θέσπιση ορίου φοίτησης ν+2

Πανεπιστήμιο ΑθηνώνΗ Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη συνεδρίαση της 22ας/10/2019 συζήτησε για τρέχοντα φοιτητικά ζητήματα και κατέληξε στα εξής:

Η επαγγελματική ισοδυναμία δεν μπορεί να αποδίδεται σε πτυχιούχους Πανεπιστημίων μη ομοταγών προς τα Ελληνικά σύμφωνα με τους κανόνες που εφαρμόζονται από το ΔΟΑΤΑΠ. Η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων σε κατόχους πτυχίων μη αναγνωρισμένων Πανεπιστημίων ελλοχεύει κινδύνους υποβάθμισης των Πανεπιστημίων και αποσταθεροποίησης της αγοράς εργασίας, ενώ βάλλει ευθέως κατά της διαρκούς προσπάθειας αναβάθμισης των σπουδών στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο.


Ως προς το ζήτημα της χρονικής διάρκειας των σπουδών και του λεγομένου ν+2 εκφράζει την αντίθεσή της ως προς τη θέσπιση του εν λόγω ορίου φοίτησης. Παράλληλα η Σύγκλητος προβληματίστηκε εάν τα τιθέμενα χρονικά όρια φοίτησης και οι διαγραφές φοιτητών αποτελούν δόκιμο τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος της καθυστέρησης αποφοίτησης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα, ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειας φοίτησης και η περιορισμένη χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η Σύγκλητος ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου, την άμεση χορήγηση έκτακτου κονδυλίου για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος και την πρόσληψη Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού, που την τελευταία δεκαετία έχει υποστεί τραγική μείωση.

Η πολιτεία να αναλάβει πλήρως τις υποχρεώσεις της, όσον αφορά τη φοιτητική μέριμνα, στέγαση, σίτιση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr