Φυσικό ΕΚΠΑ: Νέα Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη (22/10)

Φυσικό ΕΚΠΑ: Νέα Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου την Τρίτη (22/10)

Φοιτητικοί Σύλλογοι - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Νέα Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 22/10 ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο αμφιθέατρο Ίππαρχος.


Σύμφωνα με την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου, η Σχολή τελούσε υπό κατάληψη την Πέμπτη 17/10, την Παρασκευή 18/10 και την Δευτέρα 21/10.  

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας μεταδώσουν αύριο τα αποτελέσματα της νέας Γ.Σ.. Μείνετε Συντονισμένοι!

Κάλεσμα Αριστερής Συσπείρωσης Φυσικού:

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΦΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΥΡΙΟ 22/10 κ 12.00 στο αμφ ΙΠΠΑΡΧΟΣ

Μετράμε την τέταρτη εβδομάδα συνεχόμενων και πολυ μαζικών γενικων συνελευσεων του συλλόγου μας. Καθε μία από τις προηγούμενες εβδομάδες ψηφίστηκε το ενιαίο αγωνιστικό πλαίσιο των δυνάμεων της ΑΣΦ, της ΠΑΡΕΜΒΟΛΗΣ ΕΑΑΚ, των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΏΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ και του ΑΡΔΙΝ με αποσπασματική στήριξη και απο τις δυναμεις του ΦΟΥΡΙΕ. Οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν έβαλαν το σύλλογο μας σε τροχιά κινητοποιήσεων και ριζοσπαστικών πρακτικών δίνοντας προειδοποιητικό μύνημα στο υπουργείο ότι προετοιμαζόμαστε ενάντια στα μέτρα που φέρνει. Η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της (ΜΜΕ, κυβερνητικη παραταξη ΔΑΠ, μηχανισμοι καταστολής) έχουν επιλέξει μια τακτική "θαψιματος" των αιτημάτων μας, και όταν αυτο δεν κατέστη δυνατον λόγω των μαζικών συνελεύσεων που πολλαπλασιάζονταν κάθε εβδομάδα και των κινητοποιήσεων, τότε επέλεξαν την τακτική της καταστολής των φοιτητών στο δρόμο και την τακτική της διαίρεσης τους εντός των συλλόγων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι απάντησαν με μαζικότατες γενικές συνελεύσεις την προηγούμενη εβδομαδα, υπερψηφίζοντας στις περισσότερες σχολές τα αγωνιστικά πλαισια που συνέχιζαν τις κινητοποιήσεις και τις προειδοποιητικές ολιγοημερες καταλήψεις. Επιπλέον, ακόμη πιο ελπιδοφόρο μήνυμα μπροστα σε αυτές τις κινήσεις του υπουργείου ήταν και οι μαζικότατες γενικές συνελευσεις την προηγουμενη εβδομάδα σε μεγάλους συλλόγους όπως ειναι η ΑΣΟΕΕ και η ΠΑΝΤΕΙΟΣ, συλλογοι οι οποίοι είχαν να συνεδριάσουν αρκετά χρόνια και έλαβαν αγωνιστικές αποφάσεις.

Η πορεία της Πεμπτης 17/10 μετα και τις γενικές συνελεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας ήταν μαζικότατη, αυξημένη σε σχέση με την πρώτη κεντρική πορεία των φοιτητών στις 11/10. Παρόλα αυτά και πάλι η αντιδραση του υπουργείου ήταν να "μας θαψει" ενώ ταυτόχρονα εντείνεται η επίθεση στους φοιτητικούς συλλόγους δια μέσω διαφόρων μηχανισμών (επιθεση της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στην απόφαση του ΦΣ νομικης ΕΚΠΑ, διαρροές περί "αποκομματικοποίησης" των πανεπιστημίων με μία άνευ προηγουμένου προτεινόμενη παρέμβαση της κυβερνησης στους ΦΣ, ανακοινωσεις της ΔΑΠ για συμμετοχη στις συνελευσεις ωστε να μην ψηφιστουν καταλήψεις -τωρα θυμηθηκαν την δημοκρατια και τη συμμετοχη στα κοινα, πέρα απο τις πελατειακες σχέσεις και τις εκδρομες στα μπανσκο- κ.α)

Ταυτοχρονα με τα παραπανω η ΝΔ επισπευδει τις κινήσεις της, με την εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων να ψηφίζεται όπως όλα δείχνουν αυτή την εβδομάδα μέσα στον "αναπτυξιακό νόμο". Επιπλέον η κυβέρνηση ξεκινάει και τον διάλογο με τα υπόλοιπα κομματα σε σχέση με το συνολικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει για την εκπαίδευση(διαγραφες, αλλαγη τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, αλλαγη τροπου διοικησης και χρηματοδότησης κ.α) και με τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλει να έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του 2019.

Για εμάς όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι πρέπει να συνεχίσουμε:

-Να είμαστε στο δρομο την ημέρα ψήφισης του "αναπτυξιακού νόμου" και της ψήφισης της εξίσωσης των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστημίων με τα ιδιωτικά κολλεγια

- Να είμαστε ξανα και αυτη την εβδομάδα στο κέντρο όλοι οι φοιτητικοι σύλλογοι μετά τις συνελευσεις μας, βάζοντας μπροστα τα αιτήματα μας ενάντια στις διαγραφες, ενάντια στην κατάργηση του ασυλου, ενάντια στο νόμο που ετοιμάζει η κεραμέως. Να είμαστε πιο μαζικά και αυτή τη φορά να αμφισβητήσουμε την απαγόρευση στο δρόμο που επιβάλλει η αστυνομία, δείχνοντας ότι οι φοιτητές είναι εδω και είναι απέναντι σε αυτά τα μέτρα, όσο και αν προσπαθούν να το αποσιωπήσουν.

-Να συνεχίσουμε με προειδοποιητικές ολιγοήμερες καταλήψεις ώστε οι φοιτητές να κατέβουν στις κινητοποιήσεις αλλα και για να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε ολα τα μέσα εαν και όταν χρειαστεί, αλλά και για να μην μπορεί κανείς να παραβλέψει τα αιτήματα μας.

- Να προχωρήσουμε και πάλι σε συνελευση την επόμενη εβδομάδα ώστε να ετοιμαστούμε να βγουμε στους δρόμο πανελλαδικά και με άλλους συλλόγους απο την επαρχία οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει και αυτοί να συνεδριάζουν.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΑΜΦ ΙΠΠΑΡΧΟΣ!

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ!

* Θα πρεπει τις ωρες της συνελευσης οι φοιτητές να μπορουν ελευθερα να παρακολουθησουν και να συμμετεχουν στην διαδικασία της συνελευσης ωστε αυτη να ειναι μαζικη και ζωντανη και να λαβει την καλυτερη δυνατή απόφαση για το πως να συνεχίσουμε. Για το λόγο αυτο θα υπάρχει εκ μέρους μας η πρόταση ακύρωσης μαθηματων και εργαστηρίων εκεινες τις ώρες και θα πρεπει ολες οι δυνάμεις του συλλόγου να διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο θα γίνει. Οι ίδιοι οι καθηγητές θα πρέπει να σέβονται τις διαδικασίες του συλλόγου και να μην δημιουργούν κωλύματα τις ώρες των συνελευσεων, αντίθετα να διευκολύνουν τους φοιτητές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr