Παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές του ΕΚΠΑ στο γραφείο του Λοβέρδου

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης φοιτητές στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, στην οδό Αμερικής.

Το απόγευμα έχουν ''ραντευού'' στα Προπύλαια οι εργαζόμενοι και φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αλλά και να στηρίξουν τον αγώνα των φοιτητών οι οποίοι αντιμετωπίζονται "ως εσωτερικοί εχθροί", δηλώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ. Στις 6 το απόγευμα, εργαζόμενοι και φοιτητές θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια που διοργανώνουν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.


«Η αντιμετώπιση των φοιτητών με όρους εσωτερικού εχθρού και τα μέτρα καταστολής της φωνής διαμαρτυρίας τους μας αφορούν όλους» τονίζουν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ανακοίνωση μετά την χθεσινή συνάντησή τους με το νέο πρύτανη Θ. Φορτσάκη.

Καλούν, μάλιστα τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ να σταματήσουν να στρέφουν τη συζήτηση μακριά από «τα πραγματικά προβλήματα του πανεπιστημίου» και τους ζητούν να «αξιοποιήσουν τη δημοσιότητα που τόσο εύκολα διασφαλίζουν για να αναδείξουν τις απολύσεις, την έλλειψη προσωπικού, την υποχρηματοδότηση, την κατάρρευση των υπηρεσιών, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φοιτητές που αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, ενώ απειλούνται με διαγραφές κ.ά.».

Διαβάστε Επίσης: ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΕΚΠΑ: ''Δεν δέχομαι ύβρεις και απειλές - Μπουλούκια δεν ξαναμπαίνουν στην πρυτανεία'' 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr