Φοιτητές σήκωσαν πανό στο γραφείο του πρύτανη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Ο κ. Φορτσάκης είχε καλέσει σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του αντιπροσωπεία των νέων που παραμένουν επί δύο ημέρες στους χώρους του γραφείου του για να συζητήσουν. Οι φοιτητές μπήκαν στο γραφείο του πρύτανη ειρηνικά, στη διάρκεια της συνάντησης τους σήκωσαν, πίσω από το γραφείο του, πανό που έγραφε: «ψωμί-παιδεία-ελευθερία». 

Ο Πρύτανης του Ιδρύματος διαφώνησε με την κίνηση αυτή, αλλά δεν εμπόδισε τους φοιτητές, οι οποίοι λίγο αργότερα και αφού έθεσαν τα αιτήματά τους κατά της αυστηρής φύλαξης του πανεπιστημιακού χώρου, αποχώρησαν. 

Δήλωση Πρύτανη


«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr