Σκουπίδια «πνίγουν» τη Φιλοσοφική Αθηνών [Φωτογραφίες]

Σε υγειονομική «βόμβα», λόγω της παντελούς έλλειψης καθαριότητας, έχει μετατραπεί το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, εκθέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους που περνούν τις πύλες του κάθε μέρα.

Όπως γράφει το «Έθνος», το κτίριο έχει να καθαριστεί εδώ και μήνες, καθώς η σύμβαση του πανεπιστημίου με τον προηγούμενο εργολάβο έχει λήξει και οι καθαρίστριες απολύθηκαν.

Οι φοιτητές, που περνούν σχεδόν ολόκληρη την ημέρα τους στη Φιλοσοφική, είναι αναγκασμένοι να σπουδάζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ούτε στοιχειωδώς πολιτισμένο και έχουν φτάσει στα όριά τους.


Στις αίθουσες είναι παρατημένα δεκάδες ποτήρια με καφέ και μπουκάλια νερού, ενώ και οι φοιτητικές παρατάξεις δείχνουν να αδιαφορούν για την εικόνα του πανεπιστημίου, σκορπίζοντας δεκάδες αφίσες στο πάτωμα.

Οι φοιτητές της Φιλοσοφικής σχεδιάζουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και θα ζητήσουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα.

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr