Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο ΕΚΠΑ

Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο ΕΚΠΑ

Το Ιστορικό Αρχείο  του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της ενότητας "Ανοιχτές Συλλογές" της διοργάνωσης "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου" του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει έκθεση με τίτλο: «Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας».

Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπο και σπάνιο αρχειακό υλικό που αφορά τόσο στη φοιτητική ζωή και δράση σπουδαίων λογοτεχνών που φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και καθηγητών που συνδέθηκαν με τους λογοτεχνικούς κύκλος της εποχής τους. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα σε σπάνια χειρόγραφα, αλληλογραφία, φοιτητικούς φακέλους, φωτογραφικό υλικό κ.τ.λ. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να αναγνώσουν λογοτεχνικά αποσπάσματα που συνδέονται με το Πανεπιστήμιο, αποτυπώνοντας τη ζωή και την εικόνα του τον 19ο και τον 20ο αιώνα. 


Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Ιανουαρίου 2019 – 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00 και θα συνοδεύεται με παράλληλες εκδηλώσεις και σχετικές ομιλίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, όπου φοιτητές/φοιτήτριες του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ)  θα διαβάσουν αποσπάσματα από έργα σημαντικών Ελλήνων/δων λογοτεχνών, παλιών συμφοιτητών τους στο Πανεπιστήμιο.    

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr