Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ θα είναι υποψήφιος Πρύτανης του ΕΚΠΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ θα είναι υποψήφιος Πρύτανης του ΕΚΠΑ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού & Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) Καθηγητής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, υποψήφιος για τη θέση του Πρύτανη στο ΕΚΠΑ στις Πρυτανικές Εκλογές του Ιούνη 2019.

Πιο αναλυτικά ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ Στάθης Ευσταθόπουλος αναφέρει τα εξής: 


«Με το 14ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ συμπληρώνονται 12 χρόνια συνεχούς ενεργού παρουσίας και δράσης μου στην Ομοσπονδία μας. Ξεκινήσαμε το 2007, μια ομάδα συναδέλφων από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Ήμασταν ο καθοριστικός παράγοντας για την αλλαγή ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ το 2009 και σταδιακά με την ΑΣΚΕΥ στην αρχή και τη Συνερχασία Πανεπιστημιακών στη συνέχεια αναδειχθήκαμε το 2013 πρώτη δύναμη μεταξύ των παρατάξεων που συγκροτούσαν μέχρι τότε την πλειοψηφία και αναλάβαμε την Προεδρεία, την οποία ουσιαστικά διατηρήσαμε όλα τα 6 τελευταία χρόνια λειτουργίας της Ομοσπονδίας μας, φτάνοντας στο τελευταίο συνέδριο η «Συνεργασία Πανεπιστημιακών» να έχει λάβει το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει επιτύχει παράταξη, τουλάχιστον από το 2007 που εμφανιστήκαμε στην ΠΟΣΔΕΠ 

Όλα αυτά τα χρόνια οι προσπάθειες που καταβάλλαμε ήταν μεγάλες και συνεχείς. Ασφαλώς μετά από τόσα χρόνια έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και θα πρέπει να δοθεί χώρος σε νέα στελέχη που θα συνεχίσουν με περισσότερη ίσως ορμή το έργο που ξεκινήσαμε. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ τώρα σε αυτό το έργο, καταγράφοντας όσα σημαντικά επιτύχαμε μαζί όλα αυτά τα 12 χρόνια, προσπάθειες και επιτυχίες τις οποίες θα σας αποστείλλω σύντομα σε έναν αναλυτικό απολογισμό.

Πολλοί συνάδελφοι μου από το ΕΚΠΑ αλλά και από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας με ρωτούν μέχρι σήμερα για τις εξελίξεις στην Ομοσπονδία μας. Νιώθω την ανάγκη να ενημερώσω δημόσια ότι μετά το 14ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 22-24/2/19 δε θα διεκδικήσω νέα θητεία ούτε στο προεδρείο ούτε στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας μας. 

Ωστόσο, μετά από πολλές συζητήσεις, την παρότρυνση πολλών συναδέλφων και λαμβάνοντας υπόψη την ξεχωριστή εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια, νιώθω την υποχρέωση η ενασχόληση μου με τα κοινά στο Πανεπιστήμιο να μη σταματήσει εδώ. Θα συνεχιστεί στις επόμενες Πρυτανικές εκλογές όπου θα είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα από αυτή τη θέση, εάν οι συνάδελφοι μου με τιμήσουν και με εκλέξουν, θα συνεχίσω προσπαθώντας να υλοποιηθεί το όραμα που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε χτίσει σε πανελλαδικό επίπεδο, δηλαδή τη μεταρρύθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Μια βαθειά και ουσιαστική μεταρρύθμιση μόνο με οδηγό το ΕΚΠΑ μπορεί να ξεκινήσει.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr