Φοιτητές Ιατρικής ενημερώνουν για την παγκόσμια ημέρα Διαβήτη

Φοιτητές Ιατρικής ενημερώνουν στην πλατεία Κοραή για την παγκόσμια ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, Φοιτητές Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα βρίσκονται στην Πλατεία Κοραή την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, στις 14:00 – 18:00 για να ενημερώσουν το κοινό της πόλης σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής.

Κατά τη διάρκεια της δράσης δρόμου οι φοιτητές θα ενημερώσουν τον πληθυσμό μέσω διανομής ενημερωτικών φυλλαδίων για τη σημασία της πρόληψης στην υγεία και του υγιεινού τρόπου ζωής. Μέσω γυμναστικών δρώμενων καιδιανομής υγιεινών snacks, θα μετατρατρέψουν την πλατεία σε ένα κέντρο πρόληψης. H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής - Hellenic Medical Students’ International Committee (HelMSIC) σε συνεργασία με τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και το Σύλλογο Νέων Ελλήνων Διαβητικών.


Σύμφωνα με το Προφιλ Υγείας 2017, το 20% του ελληνικού πληθυσμού πάσχει από υπέρταση, ενώ το 10% από διαβήτη.

Παράλληλα, τα ποσοστά παραγόντων κινδύνου όπως το κάπνισμα και η παχυσαρκία, βρίσκονται στη χώρα μας πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό, οι φοιτητές αναλαμβάνουν δράση και έρχονται να μεταδώσουν τοδικό τους μήνυμα.

Σκοπός της δράσης δρόμου είναι η προώθηση δύο εκ των σημαντικότερων προβλημάτων υγείας στην Ελλάδα και η ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Η δράση δρόμου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Prevention on Public Health.

H HelMSIC είναι ένα ανεξάρτητο σωματείο μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού, μη κομματικού χαρακτήρα και οραματίζεται μία κοινωνία φοιτητών ιατρικής και μελλοντικών ιατρών εφοδιασμένων με αξίες και κοινωνική σκέψη για την προαγωγή του ανθρωπισμού και την ολιστική προσέγγιση της ιατρικής. Ιδρύθηκε το 1958 και αποτελείται από 7 τοπικές επιτροπές, μία σε κάθε πόλη όπου υπάρχει η Ιατρική Σχολή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης, www.helmsic.gr

Φωτογραφίες από προηγούμενες δράσεις της HelMSIC

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr