Πρόεδρος ΦΠΨ για Ρουβίκωνα: Είναι παράνομο το ότι δεν ζήτησαν άδεια

Πρόεδρος ΦΠΨ για Ρουβίκωνα: Είναι παράνομο το ότι δεν ζήτησαν άδεια

Στο ρεμπέτικο γλέντι που έχει προγραμματίσει για σήμερα το μεσημέρι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ από την φοιτητική ομάδα «Ρουβίκωνας», αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6», η Πρόεδρος  του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Μαρίζα Φουντοπούλου.

«Η δουλειά μας δεν είναι να λειτουργούμε ως αστυνομικοί σε ένα πρόβλημα που η πολιτεία αρνείται να το δει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Φουντοπούλου. 


Σημειώνεται ότι η Σχολή σήμερα, ύστερα από απόφαση της Κοσμητείας θα παραμείνει κλειστή, για συμβολικούς λόγους, ως αντίδραση σε αυτή την απόφαση της αναρχικής συλλογικότητας.

Η φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνας έσπασε το lock out και μπήκε στη Φιλοσοφική Αθηνών – Στήνει το γλέντι του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κλειστή σήμερα η Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών!

«Η ροή των πραγμάτων θα δείξει αν η απόφαση της Κοσμητείας για κλείσιμο της Φιλοσοφικής είναι η ενδεδειγμένη», είπε η κ. Φουντοπούλου.

Όπως ανέφερε, «δεν είναι παραβατικότητα ένα γλέντι, παραβατικότητα είναι η κατάληψη ή ότι δεν ζήτησαν άδεια», ενώ πρόσθεσε ότι ο χώρος που θα γίνει το ρεμπέτικο πάρτι της συλλογικότητας «περιβάλλεται από αίθουσες διδασκαλίας».

Η κ. Φουντοπούλου έθεσε, τέλος, έναν ευρύτερο προβληματισμό λέγοντας ότι «όλο αυτό γίνεται στη Φιλοσοφική Σχολή που είναι ο εκπρόσωπος των ανθρωπιστικών σπουδών που βάλλονται συστηματικά. Αν το συνδυάσουμε με τις αλλαγές που προωθούνται στη γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά, τα λατινικά και την ιστορία, εύκολα οδηγούμαστε σε συμπεράσματα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr