Καθηγητής ΕΚΠΑ: Δεχόμαστε απειλές από φοιτητές

Καθηγητής ΕΚΠΑ: Δεχόμαστε απειλές από φοιτητές

Για την παραβατικότητα στους χώρους γύρω από τα πανεπιστήμια με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Όπως επισήμανε ο ίδιος, στα πανεπιστήμια «υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «τραγική», ενώ αποκάλυψε πως έχει δεχθεί απειλές από φοιτητές.


«Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα ψυχολογικής και σωματικής βίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η κατάσταση είναι τραγική. Υπάρχουν συμμορίες, υπάρχει διακίνηση ναρρκωτικών. Υπάρχουν φοιτητές δέκα χρόνια, που έχουν περάσει 2 με 3 μαθήματα, που κάθε άλλο παρά φοιτητές είναι... Ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς; Δεχόμαστε απειλές από τέτοιου είδους "φοιτητές"», τόνισε ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο διακεκριμένος καθηγητής έκανε επίσης λόγο για στοχοποίηση, καλώντας τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Μιλάμε για έναν παραλογισμό που όλα αυτά γίνονται εν ονόματι της Δημοκρατίας. Είμαστε στοχοποιημένοι αυτή την στιγμή ορισμένοι καθηγητές και δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Και αν παρέμβουμε θα είμαστε για μια ζωή στοχοποιημένοι. Επιτέλους τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία με το Άσυλο», σημείωσε ο ίδιος. 

Ανοικτή επιστολή Μπαμπινιώτη: Κλείστε προσωρινά όλα τα Πανεπιστήμια!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr