Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Ο «Ρουβίκωνας» επανακατέλαβε το γραφείο 516

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Ο «Ρουβίκωνας» επανακατέλαβε το γραφείο 516

Στην επανακατάληψη του γραφείου 516 στον πέμπτο όροφο της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν πριν από λίγο τα μέλη του «Ρουβίκωνα», μετά την πρωινή τους απομάκρυνση από καθηγητές.

Νωρίτερα, πανεπιστημιακοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη του «Ρουβίκωνα» να εισέλθουν στο γραφείο που έχουν καταλάβει εδώ και περίπου μία εβδομάδα με αποτέλεσμα κάποιοι να προσπαθούν να ανακαταλάβουν το γραφείο.


Όπως έγινε γνωστό το πρωί από την Κοσμητεία του ΕΚΠΑ «ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής», ωστόσο στη συνέχεια ο «Ρουβίκωνας» επανακατέλαβε τον χώρο. Υπενθυμίζεται πως η παρουσία μελών της αναρχικής ομάδας στον χώρο είχε προκαλέσει «σεισμό» στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας, με την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ να τους καλεί να αποχωρήσουν.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Μάλιστα, η ανακοίνωση συνοδεύεται από μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο χώρος που βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες τα μέλη του Ρουβίκωνα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr