Κοσμητεία Φιλοσοφικής Αθηνών: Απειλείται η λειτουργία της Σχολής

Κοσμητεία Φιλοσοφικής Αθηνών: Απειλείται η λειτουργία της Σχολής

Να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της με προσφυγή στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου αποφάσισε η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, μετά την κατάληψη ενός χώρου της Σχολής από μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ


Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής συνήλθε εκτάκτως σήμερα (Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018) και με ομόφωνη απόφαση ανακοινώνει τα εξής:

Πολύ πρόσφατα, μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προχώρησαν αυθαίρετα σε κατάληψη χώρου στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής. Η συγκεκριμένη ενέργεια αντίκειται πλήρως στην ακαδημαϊκή θεσμική λειτουργία και δεοντολογία, έχει δε ήδη προκαλέσει τα έντονα αρνητικά και επικριτικά σχόλια της ευρύτερης πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας.

Η Κοσμητεία καταδικάζει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η πράξη αυτή δημιουργεί ποικίλα προβλήματα, απειλεί την λειτουργία της Σχολής και προσβάλλει την ακαδημαϊκή ελευθερία και την αβίαστη διακίνηση των ιδεών. Η Κοσμητεία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και την ασφάλεια των μελών της. Αποφασίζει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, να προσφύγει στα ανώτερα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου και καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης να αποχωρήσουν αμέσως και να τερματίσουν την εν λόγω εξωθεσμική ενέργεια.

Η Κοσμήτωρ

Καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου

Εικόνες από το στέκι του Ρουβίκωνα στο ΕΚΠΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ»

Χθες, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου , με μεγάλη χαρά ανοίξαμε για πρώτη φορά το καινούργιο μας στέκι στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Εδώ και χρόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας δραστηριοποιούνται διάφορες πολιτικές παρατάξεις και συλλογικότητες οι οποίες κατά κανόνα διαθέτουν και το δικό τους χωρο/στέκι.

Οι αντιδράσεις τόσο της κοσμήτορος, κ. Καραμαλεγκου, οσο και των μίντια μας διασκέδασαν ιδιαιτέρως.

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε το στέκι μας και σήμερα, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, να το περιφρουρήσουμε με την παρουσία μας και να δηλώσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι ήρθαμε εδώ για να μείνουμε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr