Το πρώτο Αγγλόφωνο προπτυχιακό από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Το πρώτο Αγγλόφωνο προπτυχιακό από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

Με καμπάνια ενημέρωσης ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα αλλά και σε ξένα ΜΜΕ ετοιμάζεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών να προβάλει το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα τετραετούς φοίτησης στην Ελλάδα για φοιτητές εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το πρόγραμμα θα οργανωθεί από τη Φιλοσοφική Σχολή σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με έδρα στη Θεσσαλονίκη. Ο τίτλος του είναι «BA Program in the Archaeology, History, and Literature of Ancient Greece».


Θα διδάξουν καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής (όπου θα γίνονται και τα μαθήματα) καθώς και άλλοι επίσης διεθνούς κύρους επιστήμονες, θα είναι τετραετούς διάρκειας και θα παρέχει 248 πιστωτικές μονάδες για το σύνολο των 8 εξαμήνων. Οι μονάδες αυτές θα αποτελούν το «διαβατήριο» του προγράμματος, ώστε το πτυχίο να εναρμονιστεί με αντίστοιχα προπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ηδη, υπάρχει συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι θετικός στο εγχείρημα, καθώς ευθυγραμμίζεται με τον νόμο 4485/2017. Στόχος του προγράμματος είναι να απευθυνθεί σε ξένους φοιτητές. Η επίσημη ίδρυσή του θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο (καθώς απαιτείται υπουργική απόφαση) και η έναρξή του προσδιορίζεται το αργότερο μέσα στο 2019. Θα γίνουν δεκτοί έως 100 φοιτητές, με δίδακτρα, και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει σχεδιασμένη επικοινωνιακή στρατηγική.

Το βλέμμα αρχικά θα στραφεί σε χώρες εκτός Ε.Ε. με τις οποίες η Ελλάδα έχει μακρόχρονους, πολυεπίπεδους δεσμούς. Ετσι, Κίνα, ΗΠΑ, Ινδία θα είναι οι χώρες στις οποίες θα απευθυνθούν οι ιθύνοντες του προγράμματος. Οπως ανέφερε στην «Καθημερινή» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, «επενδύουμε στην εξωστρέφεια του ιδρύματος. Τέτοιες προσπάθειες, όπως οι συνεργασίες μας με ΑΕΙ του εξωτερικού και η προσέλκυση ξένων φοιτητών στα προγράμματά μας, ενισχύουν τη θέση και τον ρόλο του ΕΚΠΑ όχι μόνο ως ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά ως πολιτισμικό πρεσβευτή της χώρας μας στον κόσμο».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr