Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ απαιτούν: Λύση τώρα για το πάρκο Μασσαλίας! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ απαιτούν: Λύση τώρα για το πάρκο Μασσαλίας! Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Περισσότεροι από 350 φοιτητές της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράφουν κείμενο με το οποίο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο πάρκο της οδού Μασσαλίας που βρίσκεται μπροστά από κτίριο της Νομικής, ζητώντας να δωθεί άμεσα λύση.

Το κείμενο αυτό υιοθέτησε στην πρόσφατη συνέλευσή του και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, ενός από τα τμήματα που ανήκουν στις παραπάνω Σχολές. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο:


Λύση τώρα για το πάρκο Μασσαλίας!

Όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ανοχή και συμβιβασμό με την κατάσταση που βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά στη σχολή μας: έμποροι ναρκωτικών σουλατσάρουν ανεμπόδιστα, τοξικοεξαρτημένοι «σβήνουν» μέρα με την ημέρα από τη χρήση μπροστά στα μάτια μας.

Οι φοιτητές των σχολών Νομικής και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπογράφουν το παρόν κείμενο, ζητούν:

  • Κυβέρνηση, Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής και κάθε αρμόδιος φορέας του κράτους, να πάρουν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του πάρκου Μασσαλίας, και την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών που γίνεται στο πάρκο.
  • Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης και επανένταξης. Η θέση των χρηστών δεν είναι στη φυλακή αλλά στα προγράμματα απεξάρτησης.
  • Να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους ναρκωτικών.
  • Δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης – απεξάρτησης – κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Φωτισμός στους αύλιους και εξωτερικούς χώρους της σχολής.
  • Ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού φύλαξης της σχολής, χωρίς security και εργολαβίες, με ευθύνη του κράτους.
  • Δημιουργία ειδικευμένου στις υποθέσεις ναρκωτικών σώματος δικαστών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr