95 φοιτητές από 63 Πανεπιστήμια 21 Ευρωπαϊκών χωρών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

95 φοιτητές από 63 Πανεπιστήμια 21 Ευρωπαϊκών χωρών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υποδέχεται τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου 95 φοιτητές από 63 Πανεπιστήμια 21 Ευρωπαϊκών χωρών (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία) στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ καθώς και 4 φοιτητές από τη Σερβία και τη Γεωργία στο πλαίσιο του Erasmus+ International Mobility, οι οποίοι θα φοιτήσουν στο Ε.Κ.Π.Α. κατά το εαρινό εξάμηνο  του ακαδημαϊκού έτους 2017-18. Επίσης, εκτός από τους 27 φοιτητές από την Κίνα οι οποίοι συνεχίζουν τις σπουδές τους στο ΕΚΠΑ από το χειμερινό εξάμηνο 2017-18, στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών, το Ε.Κ.Π.Α. υποδέχεται και φοιτητές από το Μεξικό και την Αυστραλία.

Οι εισερχόμενοι φοιτητές στο Ε.Κ.Π.Α., των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος και να παρακολουθήσουν το καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένο διατμηματικό μάθημα της Φιλοσοφικής Σχολής “CONTEMPORARY GREECE: History, Arts and Letters” το οποίο προσφέρεται στην αγγλική γλώσσα για όλους τους εισερχόμενους φοιτητές  ανεξάρτητα από τον βασικό τους τομέα σπουδών. Παράλληλα τους παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1987 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+. Στο διάστημα αυτό έχουν φοιτήσει στο Ε.Κ.Π.Α. πάνω από 5.300 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων ενώ περίπου 13.800 φοιτητές του Ε.Κ.Π.Α. έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΕΔΩ.


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr