Το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Το νέο κτήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Εγκαινιάσθηκε το νέο «Αττικό Κτήριο» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΑΚΙΣΑ) του ΕΚΠΑ στο Χαϊδάρι, στον ευρύτερο χώρο του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ». Το κτήριο είναι πλήρως λειτουργικό και έτοιμο να δεχτεί στους χώρους του καθηγητές και φοιτητές, αλλά και όσους συμβάλλουν μαζί με τα μέλη ΔΕΠ στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση και έρευνα. 

Ειδικότερα, στο ΑΚΙΣΑ υπάρχουν 6 χώροι διδασκαλίας: 3 μεγάλα αμφιθέατρα και 3 αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτουν συνολικά 724 θέσεις  συμπεριλαμβανομένων και ειδικών θέσεων για άτομα με κινητικές ανάγκες, 30 επιπλωμένα γραφεία προσωπικού, χώροι για διοικητικές υπηρεσίες, δεδομένου πως στο κτήριο θα λειτουργήσει άμεσα παράρτημα της Γραμματείας της Ιατρικής Σχολής, Αρχείο, καθώς και χώρος για τη λειτουργία σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου Προσομοίωσης, το οποίο εξοπλίζεται σταδιακά, προκειμένου να εξασφαλισθεί η σύγχρονη πρακτική άσκηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, ειδικευόμενων γιατρών και άλλων λειτουργών του τομέα Υγείας. Σε ειδικό χώρο προβλέπεται η εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Κλινικών Μελετών της Ιατρικής Σχολής, για τη διευκόλυνση και το συντονισμό κλινικής και μεταφραστικής έρευνας.


Η συνολική λειτουργία του κτηριακού συγκροτήματος «ΑΚΙΣΑ» και του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» αναβαθμίζει σημαντικά όχι μόνο την ακαδημαϊκή ιατρική εκπαίδευση, αλλά και όλη τη Δυτική Αττική, με τους 10 όμορους δήμους και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς. Η λειτουργία του ΑΚΙΣΑ θα συμπληρώσει και θα ενισχύσει την αναγνωρισμένη ευρύτερη προσφορά του Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ με όλες τις ωφέλειες που αυτό συνεπάγεται για την κοινωνία από ιατρικής και ακαδημαϊκής πλευράς.

Τα εγκαίνια λειτουργίας του Αττικού Κτηρίου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Δημόπουλος» του κτηρίου, από τον Πρύτανη Καθηγητή κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο. Ακολούθησαν χαιρετισμοί  από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας,  Καθηγητή κ. Ευστράτιο Σ. Πατσούρη, τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητή κ. Πέτρο Π. Σφηκάκη, την Επόπτη του κτηρίου Α.Κ.Ι.Σ.Α. Καθηγήτρια κ. Γ. Γερολουκά-Κωστοπαναγιώτου, τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Χ. Λιάπη, και τον Διοικητή του Νοσοκομείου «Αττικόν», κ. Κ. Δραγώνα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr