Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο που έχει τους πιο περιζήτητους πτυχιούχους

Το ελληνικό πανεπιστήμιο που έχει τους πιο περιζήτητους πτυχιούχους

Το ελληνικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου, με βάση το δείκτη εργασιακής αποκατάστασης των πτυχιούχων του. Αναλυτικά η λίστα από τον οργανισμό Quacquarelli Symonds.

Σημαντική «αναρρίχηση» του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών στον πίνακα διεθνούς κατάταξης των Ανώτατων Ιδρυμάτων, όπως δημοσιεύτηκε από τον οργανισμό Quacquarelli Symonds, γνωστό ευρύτερα ως QS. Ο πίνακας με πανεπιστήμια από 65 χώρες «βαθμολογεί» όχι μόνο το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών, την έρευνα, τις υποδομές και το προσωπικό, αλλά εμμένει στο δείκτη απασχολησιμότητας των αποφοίτων και τη φήμη τους στην αγορά εργασίας.


Ο πίνακας αυτός αποτελεί καινοτομία στο χώρο των παγκόσμιων κατατάξεων, σχεδιασμένη στο να παρέχει στους φοιτητές παγκοσμίως, ένα μοναδικό εργαλείο για να συγκρίνουν τις επιδόσεις των πανεπιστημίων σε σχέση με την απασχολησιμότητα και τις προοπτικές εύρεσης εργασίας.

Στην τρέχουσα έκδοση, αυξήθηκε σημαντικά το εύρος αυτής της κατάταξης. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια αναλύονταν δεδομένα που αφορούσαν 300 ιδρύματα και δημοσιευόταν κατάλογος με 200, φέτος, διπλασιάστηκε ο αριθμός των αξιολογημένων ιδρυμάτων με δημοσίευση των 495 σημαντικότερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατάταξη με κριτήριο την απασχολησιμότητα των αποφοίτων.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το έτος 2017-2018 βρέθηκε για πρώτη φορά στις θέσεις 201-250 παγκοσμίως. Στο συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης βρίσκονται ακόμα δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 201-250 και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 301-500.

Στην 1η θέση του πίνακα όπως αναφέρει το "news247" βρίσκεται το Πανεπιστήμιο του Stanford (ΗΠΑ). Στο φετινό πίνακα κατάταξης περιλαμβάνονται πανεπιστήμια από 65 χώρες.  Από τα πανεπιστήμια που παρουσιάζονται στην εν λόγω κατάταξη 207 είναι από την Ευρώπη, 99 από τη Βόρεια Αμερική, 117 από την Ασία, 11 από την Αφρική,  33 από τη Λατινική Αμερική και 27 από την Ωκεανία.

Ανεκμετάλλευτα στην αγορά εργασίας ένα στα δύο πτυχία

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr