Φοιτητές καταγγέλλουν παρουσία της αστυνομίας έξω από το Πάντειο ενόψει Γ.Σ. (ΦΩΤΟ)

Φοιτητές καταγγέλλουν παρουσία της αστυνομίας έξω από το Πάντειο ενόψει Γ.Σ.

Την παρουσία κλούβας της αστυνομίας (δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και μηχανοκίνητων ομάδων) έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο καταγγέλλουν φοιτητές, ενώ είχε προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση των φοιτητών. 

Δεκάδες φοιτητές βρίσκονται εντός του προαυλίου του πανεπιστημίου, ενώ η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η "Φοιτητική Πορεία" καταγγέλλει την παρουσία κλούβας και αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το Πάντειο αυτή τη στιγμή.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η "Φοιτητική Πορεία":

"Η παρουσία της αστυνομίας είναι προκλητική αφού αυτήν την ώρα είναι προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου.

Η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα συνέχισης της τρομοκρατίας, δύο μέρες μετά τα γεγονότα στη Ν.Σμύρνη και 15 ώρες μετά τα γεγονότα στο ΑΠΘ. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Οι φοιτητές με μαζικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις θα ανατρέψουν το νόμο του Υπουργείου Παιδείας".

ΕΙΚΟΝΑ

Κάλεσμα για Γενική Συνέλευση

Το κάλεσμα της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας Παντείου για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Παντείου:

"Στις 11/02 ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο Κεραμέος-Χρυσοχοίδη που φέρνει πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικό δίκαιο στα ΑΕΙ, διαγραφές φοιτητών και νέα βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια. Η άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς μας όσον αφορά τον ρόλο της πανεπιστημιακής αστυνομίας- δηλαδή την καταστολή των συλλογικών διεκδικήσεων εντός των σχολών. 

Με την εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ στην πρυτανεία του ΑΠΘ με ξύλο και χημικά σε φοιτητές αλλά και τον βασανισμό φοιτητή από τις δυνάμεις, την εισβολή και σύλληψη συνδικαλιστών φοιτητών μέσα στα σπίτια τους στα Χανιά μας δείχνει πως η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν έρχεται ναι καταπολεμήσει καμία α βία και ανομία» στα πανεπιστήμια αλλά αντιθέτως έρχεται να καταστείλει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και τις φοιτήτριες του διεκδικούν τα αυτονόητα! 

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης όμως ανακλάτε και στην ίδια της την απόφαση της να είναι η πρώτη κυβέρνησης με νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη (μετά την Θάτσερ στην Αγγλία), καθώς δεν ικανοποιεί εκδικητικά τα δίκαια αιτήματα τον απεργού πείνας ΔΚ, και ταυτόχρονα χτυπάει με ακραία καταστολή (ξύλο, χημικά, αύρες, συλλήψεις) τι{ κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, τον αγώνα δικηγορικών και φοιτητικών συλλόγων που υπερασπίζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα! 

Επιπλέον συμπληρώνουμε ένα χρόνο όπου οι σχολές μας είναι κλειστές, σπουδάζουμε με τηλεκπαίδευση και απέχουμε από δια ζώσης διαδικασίες. πράγμα που θα συνεχιστεί τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ακόμα. Η κυβέρνηση, η οποία τόσο καιρό κάνει άνοιξε-κλείσε στα σχολεία και λιανεμπόριο, πρέπει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη της και να πραγματοποιηθεί η επιστροφή μας στις σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Πρέπει να απαιτήσουμε μαζικά και να αγωνιστούμε ώστε να μην εφαρμοστεί κανένα τέτοιο νομοσχέδιο και να βάλουμε εμπόδια στην αυταρχική πολιτική της ΝΔ! 

Το φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείτε ούτε καταστέλλεται!

Όλοι/όλες στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας την Τρίτη 09/03 στην 13.00 στον κήπο του Πάντειου". 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr