Στο Πάντειο ο Υφ. Παιδείας μετά τους όρους που έθεσε η Σύγκλητος για τη δια ζώσης διδασκαλία

Στο Πάντειο ο Υφυπουργός Παιδείας μετά τους όρους που έθεσε η Σύγκλητος για τη δια ζώσης διδασκαλία

Μετά από την απόφαση της Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου με τους πέντε όρους που έθεσε στο Υπουργείο Παιδείας για να διεξαχθούν μαθήματα δια ζώσης, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Β. Διγαλάκης επισκέφθηκε το Πάντειο, περιηγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και συζήτησε με τις πρυτανικές αρχές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην εφαρμογή της δια ζώσης διδασκαλίας και για τις ελλείψεις στις υποδομές.

Οι πέντε όροι που έθεσε το Πάντειο:


1. Να μισθωθούν αίθουσες που θα καλύπτουν τις ανάγκες της δια ζώσης διδασκαλίας για ομάδες φοιτητών έως 50 ατόμων και οι οποίες θα πληρούν τις υγειονομικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ. Προτείνουμε την παραχώρηση και κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών στο κτίριο της Γ.Γ. Τύπου (δίπλα στο Πάντειο) όπου θα μπορούσαν να διδαχθούν μαθήματα με φυσική παρουσία.

2. Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή των απαιτούμενων συμβάσεων με υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές (επικουρικό διδακτικό προσωπικό), προκειμένου να καταστεί εφικτή η σύσταση ολιγομελών ομάδων με μέγιστο αριθμό τριάντα (30) φοιτητών για την διενέργεια δια ζώσης φροντιστηριακών μαθημάτων, αμέσως μετά τις 26.10, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 115744/Ζ1 /4.9.2020.

3. Να δοθεί η δυνατότητα στους διδάσκοντες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να διδάξουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως και όχι να αντικατασταθούν από άλλους διδάσκοντες.

4. Το Υπουργείο να έχει αποστείλει τον κατάλογο των εγγεγραμμένων φοιτητών (η πλατφόρμα του Υπουργείου για τις εγγραφές κλείνει 29.9.) έως 1.10.

5. Να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τους μετεγγραφόμενους φοιτητές ως προς τις δηλώσεις μαθημάτων ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και να εξετασθούν στα μαθήματα χειμερινού εξαμήνου (συνήθως εγγράφονται μέσα Νοεμβρίου).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr