Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου για τα χθεσινά γεγονότα

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου για τα χθεσινά γεγονότα 

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών καταδικάζει τα χθεσινά γεγονότα της Γενικής Συνέλευσης και της επίθεσης σε 3 μέλη της παράταξης.

Όταν η εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέβηκε στο βήμα για να τοποθετηθεί, δέχτηκε τραμπουκισμούς που εξελίχθηκαν σε σωματική βία (πιάσιμο από τον λαιμό). Στην θέα αυτού του γεγονότος ένας συμφοιτητής μας έκανε το αυτονόητο, προσπάθησε να τους αποτρέψει με αποτέλεσμα να κινδυνέψει και ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα, τον χτύπησαν με κράνη και σημαίες στο κεφάλι, ενώ όταν ο ίδιος προσπάθησε να ξεφύγει ο ξυλοδαρμός συνεχίστηκε και έξω απο την αίθουσα. Όπως  είναι λογικό, επικράτησε αναστάτωση στην αίθουσα με τους φοιτητές να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα και για τον λόγο αυτόν να αποχωρούν. Τα σκηνικά βιας ομως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ένας συμφοιτητής μας επέστρεφε σπιτι του 4 άτομα τον αναγνώρισαν, ως μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και του επιτέθηκαν.


Όσο αφορά τους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, που ορθός καταδίκασαν τα γεγονότα, συνέχισαν την Γενική Συνέλευση παρόλο που αποχώρησε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία προκειμένου να ληφθεί απόφαση. Προς έκπληξη όλων αποφασίστηκε πάλι κατάληψη για 2 ακόμα ημέρες (21/11, 22/11).

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΤΕΊΟΥ καταδικάζουμε την βία μέσα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα από όπου κι αν προέρχεται και είμαστε απέναντι σε πράξεις δειλίας, όπως αυτή της επίθεσης σε γυναίκα. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ που θα επικρατεί το ΑΣΥΛΟ ΙΔΕΩΝ!

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΠΑΝΤΕΊΟΥ».

Επεισόδια στο Πάντειο: Φοιτητές τρέχουν έντρομοι - Διακομίστηκε φοιτητής στο νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr