Διεθνής διάκριση, φοιτητών, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΟΠΑ Διεθνής διάκριση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Διεθνής διάκριση φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Οι τεταρτοετείς φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αποστολάκη Ελευθερία, Βασιλάκης Αντώνης, Καραμπάσης Κωνσταντίνος και Νασμής Χρήστος, έχοντας περάσει από τις δύο προκριματικές φάσεις του διεθνούς διαγωνισμού Global Student Challenge, προκρίθηκαν στον τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία.

Η τελική φάση διήρκεσε μία εβδομάδα και οι ομάδες ανταγωνίστηκαν σε έξι γύρους. Η ομάδα του Τμήματος ΟΔΕ "Pioneers" έλαβε την 3η θέση παγκοσμίως, εκπροσωπώντας τόσο το Πανεπιστήμιο όσο και την Ελλάδα.


Στον τελικό συμμετείχαν 21 ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από ένα σύνολο 400 και πλέον ομάδων από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η διαχείριση μίας εταιρείας σε όλη την αλυσίδα αξίας (Purchasing, Supply Chain, Sales) και στα χρηματοοικονομικά (Finance) και ο κάθε φοιτητής είχε την αντίστοιχη θέση manager. Η διαχείριση της εταιρείας γινόταν μέσω του business simulator "The cool connection".

Ο διαγωνισμός είχε συνολική διάρκεια 7 μηνών και οι φοιτητές του Τμήματος ΟΔΕ ήταν οι μοναδικοί συμμετέχοντες που εκπροσωπούσαν ελληνικό πανεπιστήμιο.

Την πρώτη θέση έλαβε η ομάδα από το Foreign Trade University από το Βιετνάμ, τη δεύτερη θέση η ομάδα από το Delft University από την Ολλανδία και την Τρίτη θέση η ελληνική ομάδα. Ακολούθησαν το Glasgow University, το BI Norwegian Business School, το University of St. Gallen, το Politecnico di Milano, το University of Southern California κ.α.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές του ΟΠΑ!

Είσαι Φοιτητής στο ΟΠΑ; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΟΠΑ» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Πανεπιστημίου!

Pioneers

Περισσότερες θέσεις πρακτικής άσκησης στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr