Ο φοιτητής του ΟΠΑ που έφτιαξε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλυντήριο βαν για άστεγους

Ο φοιτητής που έφτιαξε ένα ειδικά διαμορφωμένο πλυντήριο βαν για άστεγους

Ειδικά διαμορφωμένο βαν που θα μεταφέρει δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια θα συγκεντρώνει τα ρούχα των αστέγων, θα τα πλένει επιτόπου και θα τους τα παραδίδει καθαρά.

Μέσα στην κρίση, υπάρχει η λύση! Ομάδα εθελοντών βγάζει στους δρόμους το πρώτο κινητό πλυντήριο ρούχων σε έναν περίπου μήνα από σήμερα, μια ιδέα που υλοποίησε ο φοιτητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Θάνος Σπηλιόπουλος. 


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος», ο Θάνος Σπηλιόπουλος, τελειόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), ξεκίνησε να σκέφτεται αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα το 2014. Εναν χρόνο αργότερα άρχισε να υλοποιεί το σχέδιό του και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πριν κυκλοφορήσει στους δρόμους ένα ειδικά σχεδιασμένο βαν που θα περιλαμβάνει δύο πλυντήρια ρούχων και δύο στεγνωτήρια.

Οι προσπάθειες του Θάνου Σπηλιόπουλου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δεν ήταν εύκολες. Επρεπε να βρει χρηματοδότηση και χορηγούς, να συστήσει μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, να πάρει κάποιες απαραίτητες άδειες από τον δήμο αλλά και να ξεπεράσει ορισμένα ζητήματα γραφειοκρατικής φύσης.

«Τελικά όλα έγιναν και βρισκόμαστε μια ανάσα πριν κυκλοφορήσει το βαν στα σημεία της Αθήνας όπου υπάρχουν αρκετοί άστεγοι. Το ειδικό βαν βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο συνεργείο ώστε να γίνουν οι παραραίτητες μετατροπές και να ενσωματωθούν τα δύο πλυντήρια και τα δύο στεγνωτήρια που μας παρείχε η LG. Στόχος είναι να κυκλοφορήσει στους δρόμους σε περίπου έναν μήνα», τονίζει στην εφημερίδα ο επικεφαλής της ομάδας.

Θάνος Σπηλιόπουλος

Δύο φορές την εβδομάδα

Το βαν αρχικά θα βγαίνει στους δρόμους δύο φορές την εβδομάδα από 6 ώρες και θα καλύπτει κάθε φορά ένα προκαθορισμένο σημείο όπου υπάρχουν άστεγοι. Θα υπάρχει ένα σταθερό μηνιαίο πρόγραμμα ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιες μέρες και ποιες ώρες θα περνάει το βαν.

Η ομάδα των εθελοντών πλαισιώνεται από τους Φάνη Τσόνα, φοιτητή στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ που βοηθάει στο τεχνικό κομμάτι του project, Κωνσταντίνο Σπηλιωτόπουλο, τελειόφοιτο στη Σχολή Ναυπηγών Μηχανικών ΕΜΠ, Ανδήλη Ραχούτη που έχει αναλάβει μεταξύ άλλων τη δημιουργία του logo και η τελευταία προσθήκη είναι αυτή της Μαριλού Στεφάνουμ, απόφοιτης του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι ομάδες των εθελοντών θα καλύψουν σε πρώτη φάση τέσσερις περιοχές όπου υπάρχουν αρκετοί άστεγοι. Πλατεία Κουμουνδούρου, Ρουφ, Θησείο, και κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά, ενώ αναμένεται να προστεθούν και δύο με τρία σημεία στη συνέχεια.

Θάνος Σπηλιόπουλος

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr