ΟΠΑ, Πρόγραμμα, Ομίλου, Πρακτικής, Άσκησης, ERASMUS+, 2015-16 ΟΠΑ: Πρόγραμμα Ομίλου Πρακτικής Άσκησης ERASMUS+ ακαδ. έτους 2015-16

ΟΠΑ: Πρόγραμμα Ομίλου Πρακτικής Άσκησης ERASMUS+ ακαδ. έτους 2015-16

Πρόγραμμα Ομίλου Πρακτικής Άσκησης Έρασμος+ ακαδ. έτους 2015-16 για πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις κι οργανισμούς του εξωτερικού με τη στήριξη του ΙΚΥ

Oι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα του Ομίλου Πρακτικής Άσκησης Έρασμος+ ακαδ. έτους 2015-2016 καλούνται να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική μορφή τη συνημμένη αίτηση και να την αποστείλουν υπογεγραμμένη με e-mail στην κυρία Μυρτώ Ραφαηλίδου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή να την προσκομίσουν στο Γραφείο Έρασμος του Πανεπιστημίου μας (κυρία Κατερίνα Γαλανάκη), επισυνάπτοντας και μία φωτοτυπία του αποδεικτικού γνώσης της ξένης γλώσσας που ομιλείται στον οργανισμό/εταιρεία/φορέα υποδοχής που επιλέγουν, καθώς και πρόσφατη αναλυτική βαθμολογία από τη Γραμματεία του Τμήματός τους.


Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων - Περίοδος υλοποίησης

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από 2 έως 18 Δεκεμβρίου 2015.

Για την αίτηση πατήστε εδώ.

Για περισσότερο εποικοδομητικά αποτελέσματα, συστήνεται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να έχουν τελειώσει τις σπουδές των τριών πρώτων ετών του προγράμματος σπουδών τους. Σχετικά με την περίοδο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης, δεν υπάρχει προκαθορισμένη προθεσμία (δηλαδή συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης και λήξης της πρακτικής). Ωστόσο, η πρακτική άσκηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/09/2016. Ενδεικτικά αναφέρεται πως φοιτητής ο οποίος επιθυμεί να ολοκληρώσει τρίμηνη πρακτική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε ημερομηνία μέχρι και την 01/07/2016, φοιτητής ο οποίος επιθυμεί να ολοκληρώσει δίμηνη πρακτική άσκηση μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε ημερομηνία μέχρι και την 01/08/2016, κοκ.

Μηνιαία ποσά ανά χώρα υποδοχής

Τα μηνιαία ποσά ανά χώρα υποδοχής, παρουσιάζονται παρακάτω:

Ομάδα

Χώρα Υποδοχής

Μηνιαίο ποσό επιχορήγησης

Ομάδα 1: Χώρες με υψηλό κόστος διαβίωσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Δανία, Ιρλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λιχτενστάιν, Νορβηγία

600€

Ομάδα 2: Χώρες με μεσαίο κόστος διαβίωσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Βέλγιο, Τσεχική Δημοκρατία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Κάτω Χώρες, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισλανδία, Τουρκία

550€

Ομάδα 3: Χώρες με χαμηλό κόστος διαβίωσης που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας

500€

Διαδικασία αίτησης

Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης δεν πρέπει να είναι μικρότερη των δύο (2) μηνών.

Όσοι έχουν ήδη γίνει αποδεκτοί για δίμηνη/τρίμηνη πρακτική άσκηση μετά από απευθείας επικοινωνία τους με επιχειρήσεις/οργανισμούς/φορείς υποδοχής επιλέξιμων Κρατών του Προγράμματος Εrasmus+ πρέπει να το σημειώσουν στην αίτησή τους.

Όσοι θα ήθελαν να αναζητήσουν εταιρείες/οργανισμούς/φορείς γιά πρακτική άσκηση μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή και να πάρουν πληροφορίες από τη σελίδα "Θέσεις Απασχόλησης" στο www.career.aueb.gr/erasmus.htm.

Οι φοιτητές οφείλουν να επικοινωνήσουν με τον ακαδημαϊκό συντονιστή Έρασμος του Τμήματός τους (βλ. παρακάτω ονομαστική κατάσταση), προκειμένου να ζητήσουν την έγκριση αυτής της κινητικότητας και του συγκεκριμένου προγράμματος πρακτικής άσκησης στην επιχείρηση ή στον οργανισμό υποδοχής.

H τρίμηνη παραμονή στο εξωτερικό στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης Εrasmus+ αναγνωρίζεται με 20 πιστωτικές μονάδες ECTS.

Μετά την έγκριση του ακαδημαϊκού υπευθύνου Εrasmus+, οι φοιτητές μπορούν να αναζητήσουν από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου μας τα έντυπα του ΙΚΥ που πρέπει να συμπληρωθούν έγκαιρα γιά τη λήψη της υποτροφίας Εrasmus+ Όμιλος Πρακτικής Άσκησης.

Το βασικό κριτήριο επιλεξιμότητας είναι να διατηρούν οι ενδιαφερόμενοι τη φοιτητική ιδιότητα κατά τη στιγμή υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τα κριτήρια επιλογής είναι η καλή ακαδημαϊκή επίδοση, η γνώση της γλώσσας εργασίας στην εταιρεία/οργανισμό της χώρας υποδοχής, η εύρεση εταιρείας/οργανισμού υποδοχής στο εξωτερικό και η κατάλληλη και έγκαιρη προετοιμασία του σχετικού προγράμματος πρακτικής άσκησης. Η επιλογή πραγματοποιείται από τον ακαδημαϊκό συντονιστή του Προγράμματος Εrasmus+ με τη στήριξη του Γραφείου Εrasmus+ του Πανεπιστημίου μας.

Δικαιολογητικά πρακτικής άσκησης

Προκειμένου να μπορέσει να αρχίσει η πρακτική άσκηση, θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να έχει συγκεντρώσει τα παρακάτω δικαιολογητικά, τα οποία και προσκομίζει στο Γραφείο Erasmus+ (κυρία Μυρτώ Ραφαηλίδου, Τηλ. 210 8203216 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει έγκαιρα με το Γραφείο, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το καθένα από αυτά.

  • Σύμβαση Πρακτικής Άσκησης (έγγραφο ΙΚΥ).
  • Συμφωνία Πρακτικής Άσκηση (Erasmus+ Learning Agreement for Traineeships).
  • Φωτοτυπία Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας ή ιδιωτικού ασφαλιστηρίου (και απόδειξης εξόφλησης αυτού), το οποίο να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να έχει ισχύ στη χώρα που θα πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση, ενώ θα ισχύει καθ? όλη τη διάρκεια του διαστήματος της πρακτικής άσκησης.
  • Φωτοτυπία ιδιωτικής ασφάλειας (και απόδειξη εξόφλησης αυτής) που αφορά σε α) προσωπικό ατύχημα (κάλυψη και για περίπτωση εργατικού ατυχήματος), β) αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Η ιδιωτική ασφάλεια θα πρέπει να καλύπτει το πλήρες διάστημα της πρακτικής άσκησης και να έχει ισχύ στη χώρα που θα πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση.
  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου. foititikanea.gr
  • Φωτοτυπία βιβλιαρίου τράπεζας στο οποίο ο μετακινούμενος είναι τουλάχιστον συνδικαιούχος (αν όχι ο μοναδικός δικαιούχος) κατά προτίμηση Εθνικής Τράπεζας (για αποφυγή κρατήσεως προμήθειας).
  • Φωτοτυπία πτυχίου γνώσης ξένης γλώσσας στην οποία θα πραγματοποιηθεί η πρακτική άσκηση.

Σε περίπτωση που ο φοιτητής ή η φοιτήτρια δεν είναι πολίτες της Ε.Ε., θα πρέπει να διαθέτουν άδεια εργασίας εντός της Ε.Ε. (που αποδεικνύεται με τη σχετική βίζα στο διαβατήριό τους).

Πρόγραμμα «Όμιλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πρακτικής Άσκησης Erasmus+ 2015-2016»-Ακαδημαϊκοί Συντονιστές Τμημάτων

1) Οικονομικής Επιστήμης

  • Επίκ. Καθηγήτρια Αναστασία Μιαούλη
  • Τηλ. 210-8203 447 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2) Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών

  • Αν. Καθηγήτρια Μαργαρίτα Κατσίμη
  • Τηλ. 210-8203 179- e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αν. Καθηγήτρια Χρυσοβαλάντου Μήλλιου
  • Τηλ. 210-8203 422 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3) Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

  • Aν. Καθηγητής Κωνσταντίνος Κασιμάτης
  • Tηλ. 210-8203 923 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Eπίκ. Καθηγήτρια Ζαρκάδα Άννα
  • Tηλ. 210-8203 981 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4) Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

  • Aν. Καθηγήτρια Μαρία Βακόλα
  • Tηλ. 210-8203 177 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5) Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

  • Επικ. Καθηγήτης Ευθύμιος Δεμοιράκος
  • Τηλ. 210-8203 442 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Επικ. Καθηγήτης Μπεκίρος Στέλιος
  • Τηλ. 210-8203 453 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

6) Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας

  • Aν. Καθηγήτρια Ειρήνη Βουδούρη
  • Τηλ. 210-8203 559 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Aν. Καθηγητής Αδάμ Βρεχόπουλος
  • Τηλ. 210-8203 804 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7) Πληροφορικής

  • Επ. Καθηγήτρια Ευγενία Φουστούκου
  • Τηλ. 210-8203 577 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

8) Στατιστικής

  • Καθηγητής Αθανάσιος Γιαννακόπουλος
  • Τηλ. 210-8203 801 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αν. Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Λειβαδά
  • Τηλ. 210-8203 521 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στοιχεία επικοινωνίας με το Γραφείο Εrasmus+ για θέματα του Ομίλου Πρακτικής Ασκησης

Κατερίνα Γαλανάκη, τηλ. 210-8203 250, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Μυρτώ Ραφαηλίδου, τηλ. 210-8203 216, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από το Γραφείο Erasmus+/ΟΠΑ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr