Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του ΟΠΑ - Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ.

Κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές του ΟΠΑ

Καταλήψεις Σχολών/Τμημάτων: Κατάληψη για αύριο Παρασκευή (14/1) αποφάσισαν οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε νωρίτερα (σήμερα Πέμπτη 13/1) ο φοιτητικός σύλλογος της ΑΣΟΕΕ "Σωτήρης Πέτρουλας" με αφορμή τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες εις βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές ζητούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλη τη φοιτητική κοινότητα. Ακόμη, αιτούνται να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική και να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης με Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.


Στην απόφαση τους οι φοιτητές καταδικάζουν την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων καθηγητή της σχολής και απαιτούν μέτρα προστασίας της υγείας των φοιτητών και ισότιμης πρόσβασης στην επερχόμενη εξεταστική.

Μαζική ήταν η προσέλευση φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου. 

Σύμφωνα με την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, οι Σχολές του Πανεπιστημίου θα τελούν υπό κατάληψη την Παρασκευή 14/1.

Οι φοιτητές αποφάσισαν:

  • Πορεία στο κέντρο της Αθήνας αμέσως μετά το τέλος της συνέλευσης μαζί με όλους τους Φ.Σ της Αθήνας.
  • Κατάληψη της σχολής αύριο Παρασκευή 14/1
  • Κινητοποίηση στην Πρυτανεία τη Δευτέρα 17/1 στη 1μμ.
  • Κεντρικό συλλαλητήριο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους Φ.Σ της Αθήνας.

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Έξω η αστυνομία από τη σχολή μας! Καμία σκέψη για ένταση της καταστολής ενάντια στους φοιτητές. Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία.
  • Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στην ΑΣΟΕΕ. Κατάργηση του νόμου ΚεραμέωςΧρυσοχοϊδη. Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο. Όχι στις διαγραφές φοιτητών.
  • Ο συγκεκριμένος καθηγητής να απομακρυνθεί και η υπόθεση να διερευνηθεί άμεσα από τη δικαιοσύνη. Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της Συγκλήτου από τη συνεδρίαση που αφορούσε το συγκεκριμένο θέμα και να παραιτηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην συγκάλυψη.
  • Να παραιτηθεί ο πρύτανης Μπουραντώνης.
  • Διακοπή μαθημάτων στην επόμενη Γενική Συνέλευση.
  • Άμεση διαδικασία Συγκλήτου ανοιχτή και σε παρέμβαση προς όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.
  • Η ιδιότητα του καθηγητή να είναι ασυμβίβαστη με την επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Για τα μέτρα προστασίας της υγείας μας και την εξεταστική:
    1) Δωρεάν επαναλαμβανόμενα rapidtest για όλους τους φοιτητές.
    2) Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί ισότιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης. Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.
    3) Όχι στις αλυσίδες μαθημάτων, τα όρια δήλωσης μαθημάτων και τα διάφορα φίλτρα για την εξεταστική.

Υπουργείο Παιδείας: Δυνατότητα επέκτασης του εξαμήνου και της εξεταστικής περιόδου

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ απόφαση για την Εξεταστική Ιανουαρίου 2022

Ολόκληρη η απόφαση του Συλλόγου

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν ολόκληρη την απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου:

Φωτογραφία από την Γενική Συνέλευση των Φοιτητών

Ακολούθως, μετά τη γενική συνέλευση, φοιτητές του ΟΠΑ μαζί με φοιτητές άλλων φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με κατεύθυνση τη Βουλή με συνθήματα:

  • «Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι’ αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια!»
  • «Παιδεραστές, τοκογλύφοι και όσοι τους συγκαλύπτουν δεν χωράνε στα πανεπιστήμια!».

ΕΚΤΑΚΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις 13 Ιανουαρίου 2022 και εξέτασε την άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ίδρυμα εξαιτίας δύο γεγονότων: (α) του ξυλοδαρμού μέλους ΔΕΠ από ομάδα κουκουλοφόρων την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 κατά τη διάρκεια διάλεξης,  και (β) της προσπάθειας καταστροφής,  από ομάδα αγνώστων, τοίχου στο χώρο του κεντρικού κτηρίου του ΟΠΑ με χρήση ηλεκτρικού εξοπλισμού την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022. 

Η Σύγκλητος καταδικάζει κατηγορηματικά και απερίφραστα τις παραπάνω ενέργειες που οδηγούν στην ακύρωση της δημοκρατικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου, την εμπέδωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα, και την αποθάρρυνση φοιτητών-τριών  και προσωπικού να αφιερωθούν στο πανεπιστημιακό τους έργο, στη μάθηση και στη δημιουργία.

Η Σύγκλητος θα υπερασπιστεί την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ομαλή ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του Ιδρύματος, το δικαίωμα των χιλιάδων μελών της κοινότητας του Πανεπιστημίου να έχουν ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στους χώρους του, και θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, με τη συνδρομή της πολιτείας, προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απόφαση Γ.Σ. σε ηλεκτρονική μορφή:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr