Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΟΠΑ για την επίθεση σε καθηγητή εν ώρα διδασκαλίας

Ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΟΠΑ για την επίθεση σε καθηγητή εν ώρα διδασκαλίας

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20, ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν. (Ενημερωθείτε εδώ αναλυτικά για το περιστατικό).

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.


Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει  απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού  δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

ΑΣΟΕΕ: Επιτέθηκαν σε καθηγητή και φοιτητές εν ώρα μαθήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr