Μήνυμα του Πρύτανη του ΟΠΑ σχετικά με τον εμβολιασμό των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας

Μήνυμα του Πρύτανη σχετικά με τον εμβολιασμό των μελών της κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητά Μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΟΠΑ,

Εύχομαι σε όλες και όλους μια καλή και δημιουργική ακαδημαϊκή χρονιά με υγεία, προκειμένου να απολαύσουμε και πάλι τα οφέλη της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα της καθημερινής ζωής μας.


Για να έχουμε τη δυνατότητα αυτή, και ενόψει της έναρξης της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου και των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στη συνέχεια, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο σοβαρό θέμα της πανδημίας που εδώ και δύο χρόνια έχει θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο η πανδημία παρουσιάζει μεγάλη έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των ημερησίων κρουσμάτων και του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό αφορά σε νέους/νέες ηλικίας μικρότερης των 29 ετών. Ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουμε για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της και τον περιορισμό της εξάπλωσής της είναι ο εμβολιασμός.

Για εσάς τις νέες και τους νέους ειδικότερα, που επιθυμείτε να διασκεδάσετε και πάλι ξέγνοιαστα με τις παρέες σας, που θέλετε να ξαναβρεθείτε στα αμφιθέατρα με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας που στερηθήκατε τόσο καιρό, αλλά που ταυτόχρονα δεν θέλετε να νοσήσετε ούτε εσείς ούτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση.

Η πράξη του εμβολιασμού δείχνει ότι έχουμε συνειδητοποιήσει την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, αλλά και προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας, είναι μια πράξη αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας αλλά και  εμπιστοσύνης στην επιστήμη, η οποία θα ενισχύσει τη συλλογική υγεία.

Απευθύνω έκκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, να σπεύσουν να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προφυλάξουμε την οικογένειά μας, τις/τους φίλες/φίλους μας, τις/τους συμφοιτήτριες/συμφοιτητές μας, τις/τους καθηγήτριες/καθηγητές μας.

Οι όμορφες στιγμές είναι ξανά μπροστά μας.

Ο Πρύτανης
Δημήτρης Μπουραντώνης

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr