BLOCO ΑΣΟΕΕ: Η επίθεση στον πρύτανη είναι απολύτως καταδικαστέα

BLOCO ΑΣΟΕΕ: Η επίθεση στον πρύτανη είναι απολύτως καταδικαστέα

Τοποθέτηση "BLOCO ΑΣΟΕΕ" με αφορμή την επίθεση αγνώστων στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

επίθεση στον πρύτανη του ΟΠΑ, είναι απολύτως καταδικαστέα. Η καταστροφή υλικού και εξοπλισμού της σχολής, μονάχα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες βάζει σε δεύτερη μοίρα, πόσο μάλλον σε μία περίοδο κατά την οποία μαθαίνουμε πως ο προϋπολογισμός για την παιδεία συρρικνώνεται περισσότερο.


Τη στιγμή που έχουμε να αντιπαλέψουμε ένα σύστημα που στοχοποιεί τον φοιτητικό κόσμο, που η δημόσια και δωρεάν παιδεία γίνεται κουρέλι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων και που η νεοφιλελεύθερη επίθεση αναμένεται να συνεχιστεί, ομάδες αποφασίζουν να δώσουν λόγους στην κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσει να κάνει αυτό που τη συμφέρει: να υποβαθμίζει, να διαβάλλει και να καταστρέφει την παιδεία μας και το δικαίωμα μας στη γνώση.

Οι ομάδες αυτές, καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα και τους ανθρώπους του, που παλεύουν για τα δίκαια αιτήματα τους απέναντι σε ό,τι εξευτελίζει τις ζωές τους. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι εμείς!

Κόντρα σε όποια ομάδα θέλει να επιβεβαιώσει το αφήγημα της κυβέρνησης, της ΝΔ και των ιδιωτικών συμφερόντων που μας έχουν βάλει στην σέντρα.

Κόντρα σε ένα σύστημα που ποινικοποιεί τις ανάγκες μας

Κόντρα σε επιθέσεις που όχι μόνο δε βοηθάνε στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, αλλά στρέφουν την ατζέντα στην ανομία στα πανεπιστήμια."

Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ: Κρέμασαν πινακίδα στο λαιμό του Πρύτανη

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr