Κινητοποίηση φοιτητών του ΟΠΑ στον ΕΛΚΕ και στην Πρυτανεία

Κινητοποίηση φοιτητών του ΟΠΑ στον ΕΛΚΕ και στην Πρυτανεία

Κινητοποίηση στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 19/10 φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι φοιτητές έθεσαν στην εκπρόσωπο της διοίκησης τα αιτήματά τους: "Nα δοθεί ειδικό κονδύλι από τον ΕΛΚΕ για τις ανάγκες των φοιτητών, για να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δηλαδή για να προσληφθούν καθηγητές και όλο το απαραίτητο προσωπικό, να «σπάσουν» τα τμήματα σε 50άρια κλιμάκια, να διαμορφωθούν κατάλληλα όλοι οι διαθέσιμοι χώροι του ιδρύματος και να αξιοποιηθούν για το εκπαιδευτικό έργο.


"Απέναντι, στις δίκαιες διεκδικήσεις μας ακούσαμε τις συνήθεις απαντήσεις «δεν ξέρω», «δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος», «απευθυνθείτε αλλού». Όταν, μάλιστα, ζητήσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για τα ποσά που διαχειρίζεται ο Ε.Λ.Κ.Ε/Ο.Π.Α και πού κατευθύνονται, πήραμε την απάντηση πως τα στοιχεία αυτά δεν μπορούν να δοθούν παρά μόνο στο τέλος του έτους".

Και προσθέτουν πώς: "Οι φοιτητές του Ο.Π.Α, βέβαια, όπως και των υπόλοιπων πανεπιστημίων, εδώ και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με δεκάδες προβλήματα που απαιτούν λύση: από το ότι η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται με τρόπο που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και την ουσιαστική, σε βάθος γνώση του επιστημονικού μας αντικειμένου, μέχρι την αδυναμία μας να πληρώνουμε νοίκια και να μην μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις σπουδές μας (λόγω της απουσίας φοιτητικής μέριμνας).

- Κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα σταματήσουμε μέχρι να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας σε σπουδές και μόρφωση.

- Προχωράμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία του Ιδρύματος την Παρασκευή 23/10 στις 12:00 για να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά μας."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr