ΟΠΑ: Η ΠΚΣ της ΑΣΟΕΕ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου

ΟΠΑ: Η ΠΚΣ της ΑΣΟΕΕ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική Κ.Σ στον Φοιτητικό Σύλλογο της ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» για την εξέταση των ευπαθών ομάδων στην ΑΣΟΕΕ στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου:

"Η ανακοίνωση της πρυτανείας για τη διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής των φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στην εξεταστική του Σεπτέμβρη δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, την ίδια στιγμή που δεν έχουν παρθεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης των φοιτητών, που η εξεταστική του Ιούνη ολοκληρώθηκε με προβλήματα τόσο στη δια ζώσης όσο και στην ηλεκτρονική εξέταση, με εξεταζόμενους να αποκλείονται από μαθήματα, να αντιμετωπίζουν ζητήματα τεχνικής φύσης.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της πρυτανείας αποκλείει από την εξ αποστάσεως εξέταση φοιτητές που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα και μπορεί να μην συγκαταλέγονται παρόλα αυτά στις ευπαθείς ομάδες καθώς και όσους ανήκουν σε οικογένειες ή βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με ευπαθείς ομάδες. Ακόμη, η διαδικασία που προβλέπεται, δηλαδή η αποστολή ιατρικών βεβαιώσεων στον προϊστάμενο της γραμματείας και η εξέτασή τους από τον Πρόεδρο του Τμήματος (ή ομάδα που ορίζει ο ίδιος), παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι η απαίτηση να μεταβούν φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε νοσοκομεία για να πάρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι απαράδεκτη, αφού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία τους όπως τονίζουν και οι σχετικές ανακοινώσεις των ειδικών.

Απαιτούμε το υπουργείο, η πρυτανεία, οι διοικήσεις των τμημάτων να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των φοιτητών και των οικογενειών μας, για την εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης στην εξεταστική για όλους.

Απαιτούμε οι δηλώσεις συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εξεταστική να πραγματοποιούνται με απλή υπεύθυνη δήλωση όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πλειοψηφία των σχολών της Αθήνας χωρίς να παρουσιάζεται το οποιοδήποτε πρόβλημα."

ΟΠΑ: Το πρόγραμμα εξεταστικής Σεπτεμβρίου ανά Τμήμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr