ΟΠΑ: Οι «καλύτεροι των αμφιθεάτρων»

ΟΠΑ: Οι «καλύτεροι των αμφιθεάτρων»

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Οκτώ εξαίρετους διδάσκοντες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέδειξε και φέτος ο θεσμός βράβευσης καθηγητών που διακρίθηκαν την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά για το διδακτικό τους έργο, κερδίζοντας το "μπράβο" και, μαζί με αυτό, το "ευχαριστώ" των φοιτητών τους.

Έτσι, το ΟΠΑ επέδωσε για δεύτερη χρονιά τα Βραβεία Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία, βραβεύοντας σε μία κεντρική τελετή απονομής τους καλύτερους των αμφιθεάτρων» του με βάση την ψήφο των φοιτητών τους.


Η επιβράβευση καθηγητών που ξεχώρισαν για τη διδασκαλία τους αποτελούσε πάγια τακτική των οκτώ Τμημάτων του Ιδρύματος τα προηγούμενα έτη. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναδειχθεί σε κεντρική εκδήλωση αναγνώρισης της προσφοράς τους. Οι βραβευθέντες, άλλωστε, προκύπτουν από μια διαδικασία αξιολόγησης των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) από τους αποδέκτες του λειτουργήματος τους, τους φοιτητές τους.

Η αξιολόγηση των καθηγητών από τους ίδιους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες εφαρμόζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εδώ και 5 χρόνια.

Τι είπαν στην «ΟΠΑ Νews» οι οκτώ βραβευθέντες καθηγητές:

Σχολή Οικονομικών Επιστημών

Σπύρος Μπλαβούκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών 

«Ενα βραβείο διδακτικής αριστείας έρχεται να αναδείξει τον διπό ρόλο του ακαδημαϊκού, όχι μόνον ως ερευνητή, αλλά και ως δασκάλου. Όσο αναμφισβήτητη και απαραίτητη είναι η συνεισφορά στην πρόοδο και εξέλιξη του επιστημονικού πεδίου στο οποίο δραστηριοποιούμαστε, άλλο τόσο σημαντική είναι και η διάχυση της γνώσης στους φοιτητές μας, επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο της επόμενης γενιάς. Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή οι φοιτητές αυτοί που κοπιάζουν στα έδρανα των αμφιθεάτρων να αναγνωρίζουν την πρόθεση και την προσπάθεια ενός καθηγητή να συμβάλει στην ανέλιξή τους. Τους ευχαριστώ πολύ!» 

Σπύρος Παγκράτης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης 

«Οφείλω κατ' αρχάς να ευχαριστήσω το Τμήμα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, καθώς και τους συναδέλφους που μέσα από το ευρύτερο επιστημονικό τους έργο ενέπνευσαν τη διδασκαλία μου. Θα ήθελα όμως να αφιερώσω αυτή την άκρως τιμητική διάκριση στις φοιτήτριες και στους φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης για το πάθος που έδειξαν σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής των Επιχειρήσεων. Μου είναι δύσκολο να φανταστώ ισχυρότερο κίνητρο για να εκφράσω τον καλύτερο εαυτό μου».

Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων

Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας

«Η αποτελεσματική μετάδοση της επιστημονικής γνώσης, αλλά και της πρακτικής εφαρμογής της είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον πανεπιστημιακό δάσκαλο. Συνεπώς, το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία είναι για εμένα μεγάλη και χαρμόσυνη τιμή. Ευχαριστώ θερμά τους φοιτητές μου για την αναγνώριση της προσπάθειάς μου να τους κάνω να αγαπήσουν την Τεχνολογία Λογισμικού, και το ΟΠΑ για την έμπρακτη πρoώθηση της αριστείας σε όλους τους τομείς.»

 

Δημήτρης Καρδαράς, Επίκουρος Κοθηγητής Τμήματος Οργάνωσης κοι Διοίκησης Επιχειρήσεων

«Η προσωπική βράβευση για την εκπόνηση του διδακτικού μου έργου είναι ιδιαιτέρως σημαντική και εξαιρετικώς τιμητική καθώς προέρχεται από τους ίδιους τους φοιτητές μας. Η καλλιέργεια και η μετάδοση της γνώσης είναι από τους θεμελιώδεις στόχους του πανεπιστημιακού χώρου, τον οποίον υπηρετώ εδώ και 25 χρόνια. Η επιστημονική κατάρτιση, η αξιοποίηση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων και εργαλείων και η αρμονική συνεργασία μεταξύ διδασκόντων και φοιτητών αποτελούν για εμάς, τους εκπαιδευτικούς, πυλώνες διαρκούς βελτίωσης της ανάπτυξης». 

 

Νικόλαος Καραμπίνης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμαtος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους φοιτητές που με τίμησαν με αυτή τη διάκριση. Κυρίως, όμως, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την ενεργή συμμετοχή τους και τα καίρια σχόλιά τους κατά τη διάρκεια των διαλέξεων, καθώς αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ποιότητα του μαθήματος. Η μεγαλύτερη μου ευχαρίστηση είναι όταν αντιλαμβάνομαι ότι ενδιαφέρονται για το αντικείμενο που διδάσκω, αλλά κυρίως ότι συμβάλλω στο να το αγαπήσουν. Η διάκριση λοιπόν αυτή αποτελεί τιμή, αλλά και δέσμευση να συνεχίσουμε αυτή τη συνύπαρξη στο μέλλον με ακόμα θετικότερα αποτελέσματα». 

 

Ειρήνη Νικάνδρου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας

«Ευχαριστώ από καρδιάς τους φοιτητές μου, που με τίμησαν με το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία, και όλους αυτούς που μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας αυτά τα χρόνια με έκαναν καλύτερο δάσκαλο, καrλύτερο άνθρωπο. Για εμένα, η διδασκαλία είναι σχέση, μοίρασμα γνώσεων και προβληματισμών, είναι ασφάλεια και εμπιστοσύνη για να δούμε τα γνωστά με νέα ματιά, να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά στα καινούργια και να καλωσορίσουμε το νέο που αναδύεται σε κάθε μάθημα, στην ομάδα και στον καθέναν από εμάς. Σας ευχαριστώ για όλο αυτόν τον πλούτο που μου έχετε χαρίσει».

Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας

 

Βάνα Καλογεράκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήματος Πληροφορικής 

«Η διδασκαλία είναι πηγή έμπνευσης για εμένα, και προσπαθώ πάντα να ενθαρρύνω τους φοιτητές να συμμετέχουν ενεργά στις διαλέξεις και να κάνω τη διαδικασία της μάθησης πιο ευχάριστη και αποτελεσματική, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, όπως η πλατφόρμα SmartStudent. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, στους βοηθούς που είχα στα μαθήματα που διδάσκω, στις Πρυτανικές Αρχές, στους συναδέλφους και στους διοικητικούς υπαλλήλους για την υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το βραβείο μου δίνει ώθηση να εξελίσσομαι όσο περισσότερο μπορώ». 

 

Παναγιώτης Τσιαμυρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Στατιστικής 

«Το Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης στη Διδασκαλία απoτελεί ιδιαίτερη τιμή για έναν πανεπιστημιακό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους φοιτητές μου, τους οποίους θεωρώ κινητήρια δύναμη στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Αναφέρομαι στους φοιτητές οι οποίοι, κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, παρακολουθούν, συμμετέχουν και επιμένουν στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης και της επιστήμης. Επίσης, να ευχαριστήσω τον βοηθό του μαθήματος, υποψήφιο διδάκτορα Κωνσταντίνο Μπουραζά, ο οποίος έκανε τα εργαστήρια και πλαισίωσε με άρτιο τρόπο τη διδασκόμενη ύλη».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr