954 φοιτητές συμμετείχαν στην πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία της ΑΣΟΕΕ - Οι προτάσεις που πέρασαν

954 φοιτητές συμμετείχαν στην πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία της ΑΣΟΕΕ - Οι προτάσεις που πέρασαν

Το χρονικό της μεγαλύτερης συνέλευσης της ΑΣΟΕΕ, που έγινε ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα σύμφωνα με την κίνηση «Ανεξάρτητοι Φοιτητές ΑΣΟΕΕ» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

"Οκτώβριος 2019: Για 2-3 συνεχόμενες εβδομάδες η σχολή μας έκλεινε κάθε Πέμπτη και Παρασκευή με καταλήψεις. Ήταν αποτέλεσμα της «αγωνιστικής τροχιάς» του Φοιτητικού Συλλόγου ο οποίος με το απαρχαιωμένο του καταστατικό και τις «δημοκρατικές του διαδικασίες» αποφάσιζε και εφάρμοζε.


Αρχές Νοεμβρίου 2019: Το κλίμα στην ΑΣΟΕΕ γινόταν ολοένα και πιο εκρηκτικό. Αλλά δεν θα μιλήσουμε για τις ομολογίες φοβισμένων φοιτητών, τα επεισόδια, και τον πόλεμο εκτός αλλά και εντός της σχολής. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε με αριθμούς ελπίζοντας ότι ίσως αυτοί εισακουστούν.

20 Νοεμβρίου 2019: Θεσπίζεται στην ΑΣΟΕΕ, για πρώτη φορά στα χρονικά των ελληνικών πανεπιστημίων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη των αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις του Φοιτητικού Συλλόγου. Φυσικά η θέσπιση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν έγινε “αναίμακτα”. Όσοι φοιτητές βρέθηκαν στο αμφιθέατρο Α εκείνη την ημέρα είδαν από κοντά τους τραμπουκισμούς, το ότι έφτυναν τους ομιλητές και ότι πέταγαν μπουκάλια. Αυτά ο κόσμος τα έζησε σε μία συνέλευση που «σφύζει από δημοκρατικότητα», στο πανεπιστήμιο με τους τόσους πρεσβευτές της «ελεύθερης διακίνησης ιδεών». Παρόλαυτα, με την ελπίδα τα πράγματα να αλλάξουν, 240 φοιτητές υπερψήφισαν και θέσπισαν την ηλεκτρονική ψηφοφορία αφήνοντας πίσω τους τη «μεγαλύτερη συνέλευση της τελευταίας πενταετίας».

Δεκέμβριος 2019: Μετά από ατελείωτες αποτυχημένες προσπάθειες ορισμένων παρατάξεων να συμπληρώσουν απαρτία για να αναιρέσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, δεσμεύοντας χωρίς λόγο τα αμφιθέατρα, απαιτώντας την παύση των μαθημάτων χωρίς τελικά κανένα λόγο, φέρνοντας τους φοιτητές να ψηφίσουν σε συνελεύσεις που δεν έγιναν ποτέ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ της ΑΣΟΕΕ, οργανώθηκαν και απέκτησαν τα μέσα για να πραγματοποιήσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020: H ψηφοφορία είναι έτοιμη να αρχίσει. Πολλοί προσπαθούν να την σταματήσουν.. αλλά για άλλη μια φορά δεν καταφέρνουν τίποτα. Έτσι, αρχίζει και διαρκεί μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου, στις 23:59. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία τελειώνει, αριθμώντας 954 ψηφοδέλτια, αριθμό ρεκόρ στα χρονικά του συλλόγου, υπερδιπλάσιο από την μεγαλύτερη συνέλευση που είχε γίνει ποτέ. 

Ωρυόμενοι οι «αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος» αρχίζουν την ασταμάτητη προπαγάνδα περί κλοπής προσωπικών δεδομένων, την δίχως στοιχεία στοχοποίηση μαθητών και καθηγητών και τις άμεσες απειλές προς τους διοργανωτές. Φυσικά, για την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν χρησιμοποιήθηκαν προσωπικά δεδομένα και ονοματεπώνυμα φοιτητών παρά μόνο τα ιδρυματικά e-mails, οι διευθύνσεις των οποίων είναι πλήρως απρόσωπες και δημόσια διαθέσιμες.

Σήμερα: Ας μας πουν με ειλικρίνεια, τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να ακουστούμε; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι οι φοιτητές θέλουμε να αλλάξει το πανεπιστήμιο μας; Πώς αλλιώς πρέπει να το ζητήσουμε;

Όλες οι προτάσεις πέρασαν με ευρεία αποδοχή άνω του 80% και μπορείτε να τις διαβάσετε παρακάτω:

1) Σε περίπτωση απροκαθόριστης διακοπής των σπουδών για οποιοδήποτε λόγο που δεν έχει εγκριθεί από ηλεκτρονική ψηφοφορία, τα μαθήματα θα πρέπει να συνεχίζονται ηλεκτρονικά. (85%)

2) Μαγνητοσκόπηση των συνεδριών και ανάρτηση του περιεχομένου online ΚΑΙ μετά το πέρας της καραντίνας. (83%)

3) Περισσότεροι κάδοι ανακύκλωσης. (91%)

4) Περιορισμός και έλεγχος της αφισοκόλλησης. (85%)

Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες κομματικές παρατάξεις εξακολουθούν να αρνούνται, για λόγους ιδεολογικού φανατισμού και μικροπολιτικών συμφερόντων, τη δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας των φοιτητών. Η αλήθεια δεν κρύβεται, και παρά τις συκοφαντίες που δεχόμαστε, οι ανεξάρτητοι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ (ΟΠΑ) και η κοινότητα στο σύνολο της, θα συνεχίσουμε να δραστηριοποιούμαστε για να αποκαλύψουμε ποιος τελικά φοράει πολιτικές παροπίδες καθώς και αυτούς που έχουν πραγματικά τη βούληση και την αποφασιστικότητα για αλλαγή.

Καλούμε την Πολιτεία να στηρίξει την προσπάθεια που δίνουμε καθημερινά έναντι σε κάθε μορφή πολιτικού παραλογισμού. Ζητάμε επιτέλους από την Πρυτανεία να μην αποτελεί τροχοπέδη στις δίκαιες και δημοκρατικές διεκδικήσεις της πλειοψηφίας των φοιτητών της, η οποία πλέον επιβεβαιωμένα εκφράζεται μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Ζητάμε από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις πολιτικές, νομικές και ηθικές ευθύνες που τους αναλογούν και να μην στέκονται αμέτοχοι στην προσπάθεια που συντελείται από τους φοιτητές. 

Αποτελέσματα 1ης Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας του Ο.Π.Α"

Με εκτίμηση, 

Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr