Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής μάρκετινγκ του ΟΠΑ Γεώργιος Αυλωνίτης

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής μάρκετινγκ του ΟΠΑ Γεώργιος Αυλωνίτης

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες, μακράν κορυφαίος στον κλάδο του, ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του, τους φίλους του και τους φοιτητές του.

Ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΟΠΑ ανέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης μεταξύ των οποίων: Πρόεδρος του τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (1997-2000), Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (2010-2012), Ιδρυτικός Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (1998-2014), Ιδρυτικός Διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ (ALARM) (2000-2016) και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου  (2012-2016). 


Δίδαξε προπτυχιακά μαθήματα στα Τμήματα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Επίσης δίδαξε στα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, International MBA, Executive MBA, MBA(full time)και Διοίκηση Υπηρεσιών. Τα μαθήματα που δίδαξε καλύπτουν κυρίως Βασικές Αρχές Μάρκετινγκ, Β2Β Μάρκετινγκ, Οργάνωση Πωλήσεων, Στρατηγικό Μάρκετινγκ, Πολιτική Προϊόντος και Διεθνές Μάρκετινγκ. Υπήρξε πάντα συνεπής και υπεύθυνος δάσκαλος, καλά οργανωμένος και είχε την αποδοχή των φοιτητών. Η εμπειρία του από την πράξη και τις διεθνείς δραστηριότητες του είχε αντίκτυπο στην ποιότητα του περιεχομένου των μαθημάτων του. Οι αξιολογήσεις του ήταν πάντα πολύ καλές, ενώ έχει λάβει και βραβεία διδασκαλίας( Teaching Excellent Award) από μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης ήταν Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Στην διάρκεια της ακαδημαϊκής του καριέρας στο ΟΠΑ, ανέπτυξε μία σειρά πρωτοβουλιών. Συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και διετέλεσε Ιδρυτικός Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Mάρκετινγκ και Επικοινωνία» (1998-2014) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Στελεχών του ιδίου Προγράμματος. Επίσης, υπήρξε και Ιδρυτικός Διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ την περίοδο 2000-2016 και διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΟΠΑ (2012-2016).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (European Marketing Academy - EMAC) για τη διετία 2008-2010 και Αντιπρόεδρός της την περίοδο 1990-1993 καθώς και πρόεδρος του Global Sales Science Institute (GSSI) για την περίοδο 2010-2012.

Ήταν εκλεγμένο Fellow του Chartered Institute of Marketing και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και από τους εμπνευστές της ίδρυσης της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ, της οποίας ηταν και εκλεγμένος Πρόεδρος.

Από τον Ιανουάριο 1981 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1985 δίδαξε Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Strathclyde, Σκωτία ενώ το 2017 διορίστηκε Επισκέπτης Καθηγητής του τμήματος Μάρκετινγκ του ιδίου Πανεπιστημίου.

Είχε παρουσιάσει μια σειρά εργασιών στις Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ασία και Ευρώπη και έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 άρθρα σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων και στα πιο αξιόλογα επιστημονικά περιοδικά Μάρκετινγκ στον κόσμο που περιλαμβάνουν το Journal of Marketing, το Journal of the Academy of Marketing Science, το International Journal of Research in Marketing, το Journal of Product Innovation Management κ.ά.

Το ερευνητικό του έργο έχει αναγνωριστεί διεθνώς καθώς αναφορές σε αυτό έχουν γίνει σε περισσότερα από 3.000 επιστημονικά άρθρα, πολλά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνώς επιστημονικά περιοδικά του Μάρκετινγκ. Σύμφωνα με το Google Scholar έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 6.000 αναφορές και έχει πετύχει δείκτη h-index 37, καθιερώνοντας τον σαν έναν διακεκριμένο με παγκόσμια αναγνώριση καθηγητή Μάρκετινγκ.

Ήταν μέλος του Editorial Board σε επτά διεθνή περιοδικά του Μάρκετινγκ μεταξύ των οποίων το Industrial Marketing Management και το European Journal of Marketing και έχει τιμηθεί κατά καιρούς με βραβείο καλύτερης δημοσιευμένης εργασίας.

Είχε διατελέσει σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα στρατηγικού Μάρκετινγκ και Οργάνωσης Πωλήσεων σε περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ (1997-2000), καθώς και του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (2010-2012) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος (2010-2012).

Ανακοίνωση ΟΠΑ

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη την αιφνίδια απώλεια του Γεώργιου Αυλωνίτη, ομότιμου καθηγητή του Ιδρύματος.

Ο καθηγητής Γεώργιος Αυλωνίτης έφυγε απροσδόκητα χθες, 16 Δεκεμβρίου 2019, έχοντας μιλήσει για τελευταία φορά για την αξία του μάρκετινγκ στην οικονομία και το όραμά του για μία παραγωγική Ελλάδα, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2019 της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Ο Γεώργιος Αυλωνίτης ήταν διεθνώς διακεκριμένος καθηγητής και εμβληματική μορφή του Ελληνικού μάρκετινγκ. Η συμβολή του στην ανάπτυξη και διάδοση της επιστήμης του μάρκετινγκ στην Ελλάδα είναι και θα παραμείνει ανεκτίμητη.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ανακοίνωση ΠΜΣ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μάρκετινγκ & επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει την αιφνίδια απώλεια του ομότιμου καθηγητή Γεώργιου Αυλωνίτη.

Ο καθηγητής Γεώργιος Αυλωνίτης έφυγε απροσδόκητα χθες, 16 Δεκεμβρίου 2019, έχοντας μιλήσει για τελευταία φορά για την αξία του μάρκετινγκ στην οικονομία και το όραμα του για μία παραγωγική Ελλάδα, στην τελετή απονομής των βραβείων Made in Greece 2019 της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.

Ο Γεώργιος Αυλωνίτης ήταν διεθνώς διακεκριμένος καθηγητής και εμβληματική μορφή του Ελληνικού μάρκετινγκ. Η συμβολή του στην ανάπτυξη και διάδοση της επιστήμης του μάρκετινγκ στην Ελλάδα είναι κυριολεκτικά ανεκτίμητη.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μάρκετινγκ & επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr