EAAK ΑΣΟΕΕ: Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των φοιτητών

EAAK ΑΣΟΕΕ: Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των φοιτητών

"Έπειτα από την «ανεξάρτητη» συνεργασία, πρυτανείας, καθηγητών και «ανεξάρτητων» φοιτητών ΑΣΟΕΕ έχουμε ενημερωθεί από πολλές πλευρές ότι έχουν δοθεί προσωπικά στοιχεία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ για να συμπεριληφθούν σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (που εντελώς τυχαία πίσω από αυτήν βρίσκεται καθηγητής του ΔΕΤ). Μάλιστα, επιμέρους καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν και ισχύουν.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για όσα συμβαίνουν. Ένα καλοστημένο σχέδιο διάλυσης του φοιτητικού συλλόγου και φακελώματος των φοιτητών και των διαδικασιών τους, στις πλάτες των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που για διάφορους λόγους κάποιοι εξ αυτών και όχι με απόλυτη συμφωνία στήριξαν το «ανεξάρτητο» πλαίσιο που υπερψηφίστηκε. Δηλαδή, υπήρξε επίσημο «ΟΚ» από την πρυτανεία και τα τμήματα για να δοθούν τα στοιχεία των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ εν αγνοία τους και να συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα. Μάλιστα, καθηγητές με ιδιαίτερο ζήλο και υποστήριξη στους «ανεξάρτητους φοιτητές ΑΣΟΕΕ», μπήκαν μπροστά (ως εγγυητές της φερεγγυότητας του εκπροσώπου or what ?) για να δώσουν οι γραμματείες τα στοιχεία. Για ευνόητους λόγους δεν θα καταγγείλουμε ακόμη ονομαστικά τους καθηγητές. Θα κάνουμε τα πάντα όμως για να απολογηθούν δημόσια στα αμφιθέατρα μπροστά σε όλους.


Είμαστε σίγουροι φυσικά ότι από όλους τους εμπλεκόμενους θα πάρουμε την ίδια υποκριτική απάντηση. «Το κάναμε για το καλό σας.», «Το ψήφισε η συνέλευση σας.». Και λέμε υποκριτική γιατί ακριβώς οι ίδιοι που θα το πουν είναι οι ίδιοι που δεν αναγνώριζαν για χρόνια τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, δρούσαν και δρουν αυθαιρετικά έναντι των φοιτητών και στηρίζουν τα μέτρα των κυβερνήσεων που διαλύουν την δημόσια – δωρεάν παιδεία.

Την «ανεξάρτητη» αυτή προσπάθεια στηρίζει καθημερινά η κυβέρνηση, με δηλώσεις επί δηλώσεων των στελεχών της για την αξιέπαινη προσπάθεια των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που δείχνει το δρόμο και στους άλλους φοιτητικούς συλλόγους, να καταργήσουν δηλαδή τους συλλόγους τους με ηλεκτρονικές καρικατούρες. Πόσο ανεξάρτητοι τελικά είναι οι «ανεξάρτητοι φοιτητές ΑΣΟΕΕ» με τέτοια στήριξη από πίσω τους;

Τέλος αναρωτιόμαστε ποια η στάση της ΠΑΣΠ σε όλα αυτά; Οφείλει να πάρει δημόσια θέση, την ίδια στιγμή που (εντός πολλών εισαγωγικών και ενδοιασμών) εκπροσωπεί τους φοιτητές σε συγκλήτους και γενικές συνελεύσεις καθηγητών αλλά είναι απούσα από όλες τις γενικές συνελεύσεις.

Καλούμε τους χιλιάδες φοιτητές ΑΣΟΕΕ να αμφισβητήσουν ότι ακούν γύρω τους και πρώτα από όλα αυτό το κείμενο, οφείλουν όμως να τα ερευνήσουν όλα αυτά και να μην επιτρέψουν τη διάλυση ενός συλλόγου με ιστορία και δράση άνω των 40 χρόνων. Πρώτα και κύρια όμως, να μην επιτρέψουν με τόση αφέλεια το φακέλωμα τους σε επιτήδειους που έχουν πολλά συμφέροντα πίσω τους.

Εμείς θα δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της γενικής συνέλευσης στις 16/12 όπως και κάθε διαδικασίας του συλλόγου ώστε να καταλήξει σε αγωνιστική απόφαση. Το φοιτητικό κίνημα όπως και στο παρελθόν θα διασφαλίσει τις διαδικασίες του, θα βγει διεκδικητικά αναδεικνύοντας τα δικά του αιτήματα και θα απομονώσει τις δήθεν «προοδευτικές ανεξάρτητες» φωνές που στην πραγματικότητα είναι οι πιο συντηρητικές και οι πιο καθοδηγούμενες.

Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση, Δευτέρα 16/12, 13.00 στο αμφ. Α.".

EAAK ΑΣΟΕΕ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr