Κάλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στα security στην ΑΣΟΕΕ την Πέμπτη [30/10]

“Την 30/10/2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00μμ., θα διενεργηθεί στον ΕΛΚΕ/ΟΠΑ, Κεφαλληνίας 46, 11251, Αθήνα, 1ος όροφος, ανοικτός δημόσιος επαναληπτικός διαγωνισμός με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την Παροχή Υπηρεσιών Προστασίας και Φύλαξης Εσωτερικών και Εξωτερικών Χώρων των Κτιριακών Εγκαταστάσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών”.

Αυτή είναι η 2η σε σειρά ανακοίνωση που βγάζει η πρυτανεία με στόχο να καλέσει σε διαγωνισμό πρόσληψης security. Η πρώτη απόπειρα για διαγωνισμό ήταν στις 04/09/2014 στον ίδιο χώρο. Ωστόσο με την παρουσία τους μερίδα φοιτητών εμπόδισαν την διεξαγωγή του διαγωνισμού. Όπως λοιπόν η πρυτανεία αναδημοσιεύει την προηγούμενη της ανακοίνωση με άλλες ημερομηνίες, ανανεώνουμε και εμείς το κάλεσμα μας και  το αναδημοσιεύουμε: 

« Το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουμε χάρη στη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, εξοπλισμένων για καταστολή πλήθους, οδεύει στο να ντυθεί με το μανδύα της νομιμότητας και της ηθικής. Το facecontrol(που ήδη αποτελεί πραγματικότητα στο ΕΚΠΑ, όπου ιδιωτικά security ανέλαβαν τη «φύλαξη» της σχολής), θα είναι καθημερινό φαινόμενο. Η είσοδος θα είναι για λίγους και εκλεκτούς, ειδικά μετά τις επικείμενες διαγραφές φοιτητών. Όποιος δεν αρέσει, δεν εναρμονίζεται με τις επιταγές της πρυτανείας και της νεοφιλελεύθερης εκπαίδευσης θα εξορίζεται και από τον φυσικό χώρο του πανεπιστήμιο. Έτσι δημιουργείται ένα κλειστό πανεπιστήμιο όπου θα απαιτείται η επίδειξη φοιτητικού πάσου για την είσοδο σε αυτό. Δεν θα υπάρχει πλέον χώρος για πολιτιστικές/πολιτικές εκδηλώσεις ή παρακολούθηση των μαθημάτων από μη-φοιτητές..


Διατίθεται μάλιστα γι αυτό το σκοπό το ποσό των 254.000,0 €, τη στιγμή που πρυτανεία και η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για το κόστος των «αιώνιων» φοιτητών ( ποιο κόστος ; ) .Την ίδια στιγμή που η σχολή μας έχει ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό και ένα αξιοσημείωτο κτηριακό πρόβλημα και που τίθενται υπό αμφισβήτηση δημόσιες παροχές όπως η σίτιση, η στέγαση και τα συγγράμματα. Ωστόσο, τα παραπάνω δεν ενδιαφέρουν τόσο τις αρχές. Τουλάχιστον όχι όσο η πρόσληψη φυλάκων-μπράβων, τη στιγμή που η σχολή έχει ήδη τρεις φύλακες (οι οποίοι μάλλον δεν επιτελούν έργο ανάλογο της αστυνομίας, σε αντίθεση με τις επιθυμίες της πρυτανείας).

Η φοιτητική χρονιά έχει πλέον αρχίσει και το χρέος μας για ένα καλύτερο αύριο παραμένει μεγάλο. Συνεχίζοντας τον αγώνα μας, αυτή την Πέμπτη λοιπόν οφείλουμε στους εαυτούς μας:

Να αντισταθούμε στην "κανονικότητα" που επιβάλει διαγραφές φοιτητών, απολύσεις εργαζομένων και κατακρεουργεί το δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου. Γνωρίζουμε πλέον περί τίνος πρόκειται το δόγμα "τάξης και ασφάλειας" που επιβάλλεται κοινωνικά με την ανεξέλεγκτη καταστολή από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και δεν θα αφήσουμε να διαμορφωθεί στο πανεπιστήμιο μια εικόνα αυταρχισμού και σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ  

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ( 30.10.2014 ) ΩΡΑ 11.00πμ

ΣΤΟΝ ΕΛΚΕ/ΟΠΑ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 46.

ΈΞΩ ΟΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Από Α.Ρ.Εν.Α.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr