Διεθνείς διακρίσεις φοιτητών του Τμήματος ΔΕΤ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Διεθνείς διακρίσεις φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό Παγκόσμιας Διακυβέρνησης "Youth Innovation Competition on Global Governance" (YICGG) στην κατηγορία Most Valuable project κέρδισε ο τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Καραβάς, με την ομάδα του MINPLUS, (MVP).

Ο διαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 15-18 Ιουλίου, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP).


Συμμετείχαν 78 φοιτητές από 49 Πανεπιστήμια και 39 χώρες. Ο Έλληνας φοιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, Nazahath Ahmed (Μαλδίβες), Radhe Ayu (Ινδονησία), Filip Lariu (Ρουμανία), Lê Na (Βιετνάμ), Wei Jun S. Chan (Σιγκαπούρη) και Anna Branets (Ουκρανία), βραβεύτηκαν για την ιδέα τους MINPLUS. Η ομάδα παρουσίασε μία κοινωνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην επαναχρησιμοποίηση πλαστικού εμπλέκοντας κοινωνικές ομάδες αναπτυσσόμενων χωρών.

Στον ίδιο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι φοιτητές Δανιήλ Σουριανός και Μάριος Χριστοδουλίδης (Πανεπιστήμιο Κύπρου) οι οποίοι μαζί με τον Γιώργο Καραβά υπεβαλαν την πρότασή τους για συγκομιδή νερού κατά την περίοδο των μουσώνων στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

Άρωμα ΔΕΤ είχε και ο διαγωνισμός «Student Research Competition», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας, από 26 έως 30 Αυγούστου, ο προπτυχιακός φοιτητής του ίδιου Τμήματος, Μιχάλης Λουκέρης βραβεύτηκε για την εργασία του «Efficient Computing in a Safe Environment», η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήματος Στέφανου Γεωργίου. Η βραβευθείσα εργασία πραγματεύεται τη βελτίωση της υπολογιστικής και ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία υπολογιστικών υποδομών σε ένα ασφαλές από κακόβουλες επιθέσεις περιβάλλον.

Η διάκριση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου 27th ACM Joint Meeting οn European Software Engineering Conference and Symposium οn the Foundations of Software Engineering (ESEC/FSE).

Στα ημιτελικά του διαγωνισμού προκρίθηκαν επίσης οι εργασίες του Μάριου Παπαχρήστου, φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Χαράλαμπου Μητρόπουλου, μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής 

Όλοι οι παραπάνω φοιτητές συμμετείχαν στο διαγωνισμό μέσω της συνεργασίας τους και της υποστήριξης του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Αναλυτικής που διευθύνει ο Καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης

Το Τμήμα ΔΕΤ, από το πρώτο έτος λειτουργίας του το 2000, υπηρετεί με συνέπεια το όραμα της Πανεπιστημιακής Αριστείας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη με τις νέες τεχνολογίες (πληροφορική, επικοινωνίες) και τις οργανωσιακές σπουδές. Για τέταρτη συνεχή χρονιά αναδείχθηκε πρώτο στην προτίμηση των υποψηφίων του 4oυ Επιστημονικού Πεδίου (Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική), με 17.959 μόρια. Πρόσφατα, το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) έλαβε την πιστοποίηση, από το Συμβούλιο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr