Πρακτική Άσκηση ΟΠΑ: Σύντομος οδηγός χρήσης πληροφοριακού συστήματος για φοιτητές

Πρακτική Άσκηση ΟΠΑ: Σύντομος οδηγός χρήσης πληροφοριακού συστήματος για φοιτητές

Σύντομος οδηγός χρήσης πληροφοριακού συστήματος για φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την πραγματοποίηση της Πρακτικής τους Άσκησης.

*ΣΙΓΟΥΡΕΨΟΥ ΟΤΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΟΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κάθε φοιτητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.


1. Μπες στον δικτυακό τόπο http://www.dasta-is.aueb.gr

2. Συνδέσου με τον λογαριασμό που σου δημιούργησε το ΟΠΑ (πχ. α125456) 

3. Καταχώρησε τα προσωπικά στοιχεία σου (Βήμα 1) στο μενού «ΠΡΟΦΙΛ» και ανέβασε το βιογραφικό σου σημείωμα "Upload CV" (Βήμα 2). 

4. Στη συνέχεια μπες στο μενού «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ» 

5. Συμπλήρωσε την αίτηση συμμετοχής στο μενού «ΑΙΤΗΣΗ». Προσοχή αν δεν έχεις συμπληρώσει τα στοιχεία στο ΠΡΟΦΙΛ, δε σε αφήνει να καταχωρήσεις την αίτηση

• Είναι απαραίτητο να συμπληρωθούν όλα τα πεδία.

• Μην ξεχάσεις να αποθηκεύσεις την αίτηση σου. Η αίτηση σου θα είναι σε κατάσταση αναμονής "Pendίng". Αυτό σημαίνει ότι καταχωρήθηκε επιτυχώς. 

6. Μετά το πέρας των αιτήσεων και μετά τον έλεγχο του υπαλλήλου του ΓΠΑ (σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής) Θα σου αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα από τον υπεύθυνο του γραφείου πρακτικής άσκησης και θα ενημερωθείς εάν η αίτηση σου έγινε ΑΠΟΔΕΚΤΗ. Επίσης, Θα σου αποσταλεί η λίστα με τις διαθέσιμες θέσεις πρακτικής άσκησης. Επιλέγεις όσες από αυτές επιθυμείς (δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός). Προτείνουμε τουλάχιστον 10 - 15 Θέσεις. Στη συνέχεια αποστέλλεται από τον υπεύθυνο του γραφείου το βιογραφικό σου στις εταιρείες που έχεις επιλέξει και αναμένεις την επικοινωνία της εταιρείας προκειμένου να προγραμματίσετε κάποια συνέντευξη. 

Οσοι φοιτητές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με εταιρεία της επιλογής τους, στην οποία επιθυμούν να υλοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, χρειάζεται να ενημερώσουν το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ, αφού γίνει αποδεκτή η αίτησή τους. 

7. Η διενέργεια συνεντεύξεων και η τελική επιλογή γίνεται από την εταιρία. Οι εταιρείες Θα λάβουν τα βιογραφικά σας μετά το πέρας των αιτήσεων και θα σας καλέσουν εφόσον ενδιαφέρονται στους χρόνους που Θα ορίσουν οι ίδιες. 

8. Η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής σας άσκησης ορίζεται από τις 01/07/2019 και μετά, πάντα μετά από συνεννόηση με το γραφείο πρακτικής άσκησης και είναι απαραίτητο να έχουμε ενημέρωση για την ακριβή ημερομηνία έναρξης τουλάχιστον 15 μέρες πριν. 

9. Συμπληρώστε τη Δήλωση Προσωπικών Στοιχείων στο μενού «Δηλώσεις». 'Οσοι φοιτητές δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και δεν έχουν αριθμό μητρώου ΙΚΑ! Θα πρέπει να μεταβούν σε οποιοδήποτε υποκατάστημα ΙΚΑ/ΕΦΚΑ και να λάβετε βεβαίωση απογραφής από τον ΕΦΚΑ. Γι αυτό θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ΑΜ ΚΑ, ΑΦΜ και ταυτότητα. 

*ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.  

**ΟΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΩΣΤΕ Η ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΟΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΣΑΣ.  

ΟΛΑ τα δικαιολογητικά (Σιγουρευτείτε ότι έχετε παραλάβει από την εταιρεία 3 αντίτυπα υπογεγραμμένα και σφραγισμένα της Τριμερούς Σύμβασης) παραδίδονται από την εταιρεία στους ασκούμενους φοιτητές/τριες πριν την έναρξη της πρακτικής τους άσκησης και τα προσκομίζετε άμεσα στο Κεντρικό Γραφείο Πρακτικής Άσκησης ΟΠΑ (σε έκτακτες περιπτώσεις και μετά από συνεννόηση αποστέλλονται με ταχυμεταφορά). 

Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΟΠΑ: Προϋποθέσεις και Όροι Συμμετοχής ανά Τμήμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr