Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παρέμβαση της εισαγγελίας για την κατάσταση στο ΟΠΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παρέμβαση της εισαγγελίας για την κατάσταση στο ΟΠΑ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και σε άλλα πανεπιστήμια. 

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το Διοικητικό του Συμβούλιο,  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε άλλους Πανεπιστημιακούς χώρους. Η επικράτηση της ανομίας στους χώρους αυτούς, οφειλόμενη κατά κύριο λόγο στην παντελή αδιαφορία του οργανωμένου κράτους, δεν εξευτελίζει μόνο και απαξιώνει την δημόσια ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά αντιστρατεύεται τον ίδιο τον πυρήνα λειτουργίας μιας συντεταγμένης Πολιτείας.


Οι διάφορες δε καινοφανείς θεωρίες που μεταθέτουν τις ευθύνες στην πανεπιστημιακή κοινότητα ή ακόμη και στους φοιτητές είναι απαράδεκτες, ξένες προς τον νομικό μας πολιτισμό και οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.Καλούμε τα αρμόδια όργανα του κράτους, όπως και τους πολιτικούς προϊσταμένους των, αλλά και τις εισαγγελικές Αρχές,να ασκήσουν επιτέλους άμεσα τα καθήκοντά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε εμείς σε κάθε αναγκαία ενέργεια ώστε να βρεθούν όλοι προ των ευθυνών τους, ιδίως αυτοί που ανέχονται και ενθαρρύνουν με την ανοχή τους την παρανομία.»

Τοξικομανής αποπειράθηκε να ληστέψει φοιτήτρια μέσα στο αμφιθέατρο! Τι καταγγέλλει φοιτητής στα «Φοιτητικά Νέα»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr