Κλειστό σήμερα το ΟΠΑ ελέω ναρκωτικών

Κλειστό σήμερα το ΟΠΑ ελέω ναρκωτικών

Η Σύγκλητος αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο του πανεπιστημίου εξαιτίας των θλιβερών συνθηκών στους χώρους γύρω από το ίδρυμα, με την παρουσία εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών 

Οι θλιβερές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους γύρω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) οδήγησαν τη Σύγκλητο να αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος.


Αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018 δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο ‘Ίδρυμα και προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε την έρημη εικόνα του πανεπιστημίου με το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημίου ο πρύτανης, Εμμανουήλ Γιακουμάκης, αναφέρθηκε χθες στις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος της παραβατικότητας στους χώρους γύρω από το πανεπιστήμιο.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια ενημερώνω τους αρμόδιους φορείς για τα προβλήματα», δήλωσε και επανέλαβε ότι στους χώρους γύρω από το ΟΠΑ γίνεται εμπορία και χρήση ναρκωτικών. Έκανε λόγο για «δυσάρεστες και παράνομες καταστάσεις», που θέτουν ζητήματα υγιεινής, ασφάλειας και πρόσβασης στο πανεπιστήμιο, δυσχεραίνοντας το ακαδημαϊκό έργο.

Για τον κ. Γιακουμάκη, το πρόβλημα θέλει μόνιμη λύση και όχι περιστασιακή επέμβαση από μεριάς της αστυνομίας. «Η αστυνομία παρεμβαίνει διαρκώς. Αλλά το πρόβλημα μεταλλάσσεται, χωρίς να επιλύεται» είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι είναι θέμα των αρμόδιων φορέων να επέμβουν, ώστε να βρεθεί μία οριστική λύση στο πρόβλημα.

Λίγες ώρες πριν, ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωνε: «Είμαστε κατηγορηματικοί στο θέμα των ναρκωτικών. Η διακίνηση ναρκωτικών είναι ένα κακούργημα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι πρυτάνεις δεν καλούν την αστυνομία. Τελεία και παύλα». 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι πρυτάνεις πρέπει να πάρουν αυτή την ευθύνη. «Αν δεν υπάρχει ανταπόκριση στην ευθύνη του (σ.σ. πρύτανη) να το κάνουμε θέμα και να δούμε για ποιον λόγο δεν υπήρχε ανταπόκριση και να κλείσουμε επιτέλους αυτό το θέμα», είπε. Μάλιστα, υπογράμμισε τη σημασία του ότι «για πρώτη φορά» το υπουργείο δέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα παραβατικότητας και γι' αυτό συστάθηκε η Επιτροπή Παρασκευόπουλου.

Σε ό,τι αφορά το ΟΠΑ, ο κ. Γιακουμάκης σχολίασε ότι η ευθύνη του πρύτανη είναι μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου, ενώ τα όσα συμβαίνουν στους γύρω δρόμους, όχι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύγκλητος του ΟΠΑ θα συνεδριάσει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φωτό Πρώτο Θέμα

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr