ΟΠΑ: Απονομή 1ου βραβείου 24ου φοιτητικού διαγωνισμού economia

ΟΠΑ: Απονομή 1ου βραβείου 24ου φοιτητικού διαγωνισμού economia

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση του ΟΠΑ (MSc in International Shipping, Finance and Management) κα Χριστίνα Παπαγιάννη κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία των ομαδικών βραβείων του 24ου φοιτητικού διαγωνισμού του Ομίλου economia με θέμα «Το αύριο της Ελληνικής Ναυτιλίας».

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.


Η εργασία που έλαβε το πρώτο βραβείο έχει τίτλο «Κουλτούρα ψηφιοποίησης στη ναυτιλία: Η άνοδος των Big Data».

Περίληψη εργασίας

Η ναυτιλιακή βιομηχανία βλέπει την ψηφιοποίηση και τη διαχείριση μεγάλων δεδομένων(Big Data) ως μετασχηματιστική δύναμη. Η ψηφιοποίηση έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία, από τον σχεδιασμό και την κατασκευή πλοίων στις συμβάσεις και την υλικοτεχνική υποστήριξη. Άλλες βιομηχανίες έχουν επηρεαστεί από την ψηφιοποίηση πολύ νωρίτερα από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, γεγονός το οποίο οφείλεται στην πολυπλοκότητά της. Οι ευκαιρίες αφορούν κυρίως στην προστασία του προϋπολογισμού και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Σήμερα, η κύρια πρόκληση έγκειται στην ενσωμάτωση διαφορετικών συστημάτων σε ένα. Συνεπώς, οι ναυτιλιακοί φορείς θα πρέπει να επενδύσουν σε μια ψηφιακή και βασισμένη στην πληροφορία κουλτούρα, προκειμένου να ενσωματώσουν όλες τις ευκαιρίες και τελικά να επιβιώσουν, αφού η έξυπνη ναυτιλία (smart shipping) και τα Big Data είναι αναμφισβήτητα το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας.

Οι νικήτριες Χριστίνα και Μαρία Παπαγιάννη με τον Διευθυντή του Προγράμματος κ. Εμμανουήλ Καβουσανό και την κα Κατερίνα Κρητικού, διευθύντρια επικοινωνίας του ομίλου economia.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr