Μεταπτυχιακό «Business Analytics» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου στην Ελλάδα – και από τα πρώτα διεθνώς – μεταπτυχιακού προγράμματος σε Business Analytics.

Το αντικείμενο του μεταπτυχιακού γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη διεθνώς και έχει επανειλημμένως επισημανθεί η άμεση ανάγκη εκπαίδευσης στελεχών σε αυτόν τον τομέα σε κορυφαία περιοδικά και φόρα (π.χ. Harvard Business Review, «Data Scientist: The Sexiest Job of the 21st Century», Tom Davenport).

Το πρόγραμμα αυτό θα προσφερθεί το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 σε μορφή μερικής φοίτησης (part-time). Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα σε Στατιστική, Βελτιστοποίηση, Διαχείριση Δεδομένων και Επιχειρηματική Ευφυΐα, Συστήματα Μεγάλων Δεδομένων, Ανάλυση Κοινωνικών Δικτύων, Text Analytics, Εξόρυξη γνώσης σε Μεγάλα Δεδομένα, Data Privacy, κ.α. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην εκμάθηση εργαλείων και συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές analytics, όπως R, Hadoop, NoSQL, Stream Engines, Python, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται ενεργά από την ΙΒΜ και τη SAS. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί στην παρουσίαση case-studies σε κάθετους τομείς, όπως υγεία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, δημόσιος τομέας, marketing, κ.α. με σκοπό την έκθεση των φοιτητών σε πραγματικές υλοποιήσεις και εφαρμογές των analytics.


Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 10η Οκτωβρίου 2014 και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://analytics.aueb.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr