Τιμωρίες και ποινές για φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που στεγάζονται σε ξενοδοχείο

Τιμωρίες και ποινές για φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που στεγάζονται σε ξενοδοχείο

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε η φοιτητική παράταξη «Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών» σε σχέση με τους απίστευτους κανόνες που, αυθαίρετα, επιβάλλει ξενοδοχείο που έχει μισθωθεί ως φοιτητική εστία, το οποίο με ανακοίνωσή του βάζει… «δελτίο» στην κατανάλωση ρεύματος, ζεστού νερού, ακόμα και επισκέψεων!!!

Εν έτη 2019, ένα ξενοδοχείο του οποίου τις συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν οι φοιτητές, ανήρτησε ανακοίνωση με την οποία τους απαγορεύει να χρησιμοποιούν περισσότερο από τα προβλεπόμενα το κουζικάνι ή συσκευή θέρμανσης και αν δεν… συμμορφωθούν με τις υποδείξεις, τότε ως τιμωρία τους κόβεται το ρεύμα για 24 ώρες!


Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Αστεράκι» το οποίο τοποθέτησε μετρητές με τους οποίους να καταγράφει την κατανάλωση ρεύματος ώστε να γίνεται… «καλύτερη διαχείριση ενέργειας με βάσει τους κανονισμούς».

Θέρμανση: Μόνο βράδυ και λίγες ώρες

Στην ανακοίνωσή του προς τους φοιτητές, το ξενοδοχείο τους προειδοποιεί ότι αν χρησιμοποιούν το κλιματιστικό μηχάνημα ή άλλη θερμαντική συσκευή για περισσότερες από 8-10 ώρες την ημέρα και αυτό μόνο στις προβλεπόμενες ώρες 6 το απόγευμα με 6 το πρωί, τότε θα ενημερώνονται οι φοιτητές και η φοιτητική μέριμνα και, όπως η ΜΑΣ καταγγέλλει, ουσιαστικά θα αντιμετωπίζουν ποινή διακοπής της ηλεκτροδότησης του δωματίου τους!!!

Αν, δηλαδή, τις ημέρες που κάνει πολύ κρύο ένας φοιτητής θέλει να μείνει στην εστία για να διαβάσει, θα πρέπει να ανοίξει τη θέρμανση μόνο λίγες ώρες και τις υπόλοιπες; Ας βάλει… μαγκάλι! Και δεν θα πρέπει να διανοηθεί να ανοίξει το κουζινάκι, γιατί θα μειώσει τις ώρες που θα μπορεί να θερμανθεί…

Στην καταγγελία τους οι φοιτητές υποστηρίζουν επίσης ότι τους απαγορεύεται να δέχονται επισκέψεις από δικούς τους ανθρώπους εκτός ορισμένων ωρών την ημέρα, αλλά και να ανεβάζουν τη θερμοκρασία του κλιματιστικού πάνω από τους 24 βαθμούς.

Δείτε παρακάτω φωτογραφία με την ανακοίνωση του ξενοδοχείου προς τους φοιτητές που απέστειλε στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr εστιακός φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το κείμενο της καταγγελίας

Τελείως ξεδιάντροπα, η φοιτητική μέριμνα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου κάνει ότι χατίρι της ζητήσουν οι ξενοδόχοι σε βάρος μας. Έτσι, στον κανονισμό που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΚΙ, προκειμένου να στεγαστούν φοιτητές εκεί, απαγορεύεται:

• Να μαγειρεύουν οι φοιτητές, 

• Να μας επισκέπτονται άνθρωποι μας παρά μόνο κάποιες ώρες της ημέρας, 

• Να ανεβάσουμε τους βαθμούς του κλιματιστικού πάνω από τους 24, την στιγμή που απαγορεύεται να έχουμε κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης. 

• Ζεστό νερό και θέρμανση όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο στο περιθώριο των 8-10 ωρών το βράδυ!! 

Όλη την υπόλοιπη μέρα δηλαδή, ας μείνουμε χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο! Όμως, επειδή προφανώς το ξενοδοχείο δεν παίζει με τα κέρδη που θα γλιτώσει με αυτούς τους κανονισμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχει τοποθετηθεί μετρητή ρεύματος σε κάθε δωμάτιο, ώστε να φαίνεται ποιος φοιτητής άναψε το κλιματιστικό κάποια άλλη ώρα της ημέρας, ή χρησιμοποίησε για λίγο παραπάνω το κουζινάκι! 

Και για να του «βάλουν μυαλό» τον τιμωρούν με διακοπή ρεύματος για 24 ώρες!!! 

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει ιστορικό στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Πριν ανακοινωθεί η πρώτη λίστα (από τις 3) με τους «τυχερούς» φοιτητές που θα διέμεναν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία και στην φοιτητική εστία, ο ξενοδόχος υποχρέωσε τους προηγούμενους φοιτητές, που με απόφαση της φοιτητικής μέριμνας τους είχαν διακόψει την στέγαση, να πληρώσουν 10 ευρώ την βραδιά!!!!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ

ΠΑΛΕΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Με παρέμβαση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν στην φοιτητική μέριμνα οι δυνάμεις του ΜΑΣ, βρέθηκαν απέναντι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και της ΝΔ!! Πως δήθεν, «ο ξενοδόχος μας νοιάζεται και αν είμαστε καλοί μαζί του, θα είναι κι αυτός»!!! Πως «είναι απολύτως λογικό να μην έχουμε θέρμανση και ζεστό νερό τις υπόλοιπες ώρες, γιατί… ποιος έχει για να έχουμε εμείς;»!!!!

Το ενδιαφέρον του ξενοδόχου το έχουμε δει σε όλο του το μεγαλείο!! Ενδιαφέρεται προφανώς για τα κέρδη του και κόβει από τα έξοδα! Γιατί σαν έξοδα βλέπουν την ανάγκη μας να μην παγώσουμε μέσα στο καταχείμωνο! Ξεχνάει μάλλον η υπεύθυνη της μέριμνας πως βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Ας αφήσει λοιπόν, την συριζαίικη προπαγάνδα για το ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να μην ξεπαγιάζουμε κάθε χειμώνα γιατί δεν πιάνει.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Έχουμε αξιοπρέπεια και δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας ξεφτιλίζει για τις μπίζνες του.

Να σημάνει ξεσηκωμός σε κάθε τμήμα, σε κάθε έτος! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πριν λίγες μέρες και των ΑΝΕΛ, αποδεικνύονται καθημερινά στην πράξη ως οι καλύτεροι ενισχυτές των ξενοδόχων, των βιομηχάνων (ΣΕΒ), των απανταχού εργοδοτών στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή, που όπως οι προκάτοχοι τους, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφαίμαξαν οικονομικά την Παιδεία, έκλεψαν τα αποθεματικά των σχολών, προχωρούν σε ακόμη περισσότερες μειώσεις στην χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων! 

Οργανωνόμαστε στους συλλόγους μας! Συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες, στην Γενική Συνέλευση, σχεδιάζουμε τον αγώνα μας, για τα σύγχρονα δικαιώματα μας! Παλεύουμε για Σύλλογο Οικοτρόφων Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα είναι η φωνή των εστιακών της Κέρκυρας, θα παλεύει για τα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται και πλάι στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Συλλόγων Οικοτρόφων, θα έχει κατακτήσεις! Δυναμώνουμε τον αγώνα κόντρα στην πολιτική που μας στοιβάζει σε μικρά δωμάτια, χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό! Κόντρα σε αυτούς που μας βλέπουν σας έξοδα και κόστος!

Απαιτούμε:

• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας

• Λειτουργία του συστήματος θέρμανσης σε όλα τα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους 

• Ζεστό νερό όλες τις ώρες της ημέρας 

• Ανέγερση νέας εστίας

• Δωρεάν μετακινήσεις για τους εστιακούς στο ΤΖΟΑΝΑ και το ΑΣΤΕΡΑΚΙ

• Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές που κάνουν αίτηση 

• Να σταματήσουν οι απειλές και να λυθούν άμεσα τα προβλήματα της εστίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr