Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRI) στο ΕΛΜΕΠΑ

Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRI) στο ΕΛΜΕΠΑ

Επίσκεψη Υπουργού και Αναπλ. Υπουργού Ανώτατης Παιδείας και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRI) στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 επισκέφτηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRI), Δρ. Aram Mohammad Qadir, καθώς και ο Αναπληρωτής Υπουργός, Δρ. Abdulfatah A. Mahmood. 


Την υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, καθηγητής Νίκος Κατσαράκης, οι Αντιπρυτάνεις, καθηγητές Εμμανουήλ Δρακάκης, Νεκτάριος Παπαδογιάννης και Χρήστος Φλώρος, καθώς και ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, καθηγητής Κωσταντίνος Πετρίδης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων, Δρ. Gareth Owens. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν πιθανές συνεργασίες μεταξύ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας του Κουρδιστάν στο Ιράκ και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, με έμφαση στις περιοχές των υλικών και της νανοτεχνολογίας, της ηλεκτρονικής, των ανανεώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών, της ρομποτικής, των τρισδιάστατων τεχνολογιών εκτύπωσης, των τεχνολογιών γεωργίας και τροφίμων, καθώς και στις θεματικές ενότητες της διοίκησης τουρισμού και της διατροφής-διαιτολογίας. Ακολούθησε ξενάγηση της αντιπροσωπείας σε εργαστηριακούς χώρους του Πανεπιστημίου.

Η υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού από το Κουρδιστάν στις πολυσχιδείς διεθνείς δράσεις του ΕΛΜΕΠΑ, τις οποίες παρουσίασε αναλυτικά ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου, καθ. Κ. Πετρίδης. 

Ο υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επιστημονικής Έρευνας της Περιφέρειας του Κουρδιστάν (KRI), Δρ. Aram Mohammad Qadir, και ο Πρύτανης του ΕΛΜΕΠΑ, καθηγητής Νίκος Κατσαράκης, συμφώνησαν να υπογράψουν οι δύο πλευρές Σύμφωνο Συνεργασίας στο εγγύς μέλλον σχετικά με την ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητών, τη σύναψη ερευνητικών συνεργασιών, καθώς και τη συμμετοχή φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού από την Περιφέρεια του Κουρδιστάν σε επιστημονικά θερινά σχολεία και αγγλόφωνα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΛΜΕΠΑ. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr