Τι έδειξαν τα τεστ στους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ

Τι έδειξαν τα τεστ στους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ

Αρνητικά είναι όλα τα τεστ που διενήργησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους φοιτητές αλλά και στους εργαζόμενους του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου μετά τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε φοιτητές της εστίας του Ιδρύματος.

Συνολικά το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε στη διενέργεια 70 μοριακών τεστ και, σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος Νίκο Κατσαράκη, και τα 70 ήταν αρνητικά. 


Υπενθυμίζεται ότι η πρυτανεία του ιδρύματος ζήτησε τη διενέργεια των μοριακών τεστ για να προστατέψει τους φοιτητές που φιλοξενούνται στην εστία μετά τον εντοπισμό των 5 κρουσμάτων.

Οι 5 φοιτητές που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό παραμένουν σε καραντίνα στα δωμάτια της εστίας, είναι καλά στην υγεία τους και αντιμετωπίζουν ήπια συμπτώματα της νόσου. Το πανεπιστήμιο έχει φροντίσει να εφοδιάζει τους φοιτητές με είδη πρώτης ανάγκης, όπως φαγητό και φάρμακα.

Όπως τόνισε στο cretapost ο Πρύτανης του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Κατσαράκης, όλοι οι χώροι της εστίας έχουν απολυμανθεί και έχουν γίνει ειδικές συστάσεις στους φοιτητές.

«Μοριακά τεστ εκτός από τους φοιτητές έγιναν και στο προσωπικό που έρχεται σε επαφή μαζί τους όπως είναι τεχνικοί, προσωπικό ασφαλείας και καθαρίστριες. Οι χώροι έχουν απολυμανθεί κάτι το οποίο θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ στους φοιτητές από την πρώτη στιγμή απαγορεύτηκε η έξοδος τους από την εστία».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr