ΕΛΜΕΠΑ: Έγκριση Προκήρυξης Διαγωνισμών από τη Σύγκλητο

Έγκριση Προκήρυξης Διαγωνισμών από τη Σύγκλητο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Η Σύγκλητος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου ενέκρινε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 την προκήρυξη τεσσάρων Διεθνών Ανοικτών Ηλεκτρονικών Διαγωνισμών συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα 4.000.000€.

Η χρηματοδότηση για τους διαγωνισμούς αυτούς προέρχεται από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου (1,2 εκατομμύρια Ευρώ) καθώς και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) για το 2020, το οποίο εγκρίθηκε πριν από μερικές εβδομάδες (3,9 εκατομμύρια Ευρώ).


Οι διαγωνισμοί αυτοί αποτελούν μέρος μιας μεγάλης σειράς έργων (κατασκευαστικών, υπηρεσιών και απόκτησης εξοπλισμού) που θα υλοποιηθούν στο ΕΛΜΕΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια. Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση για την ανακατασκευή κτηρίου του Τμήματος Γεωπονίας, συνολικού προϋπολογισμού 280.000 €.

Με τις δραστηριότητες αυτές, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο υλοποιεί τη διαχρονική προτροπή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) για μεγαλύτερη απορρόφηση πόρων από το ΠΔΕ. Έτσι, με την αναμενόμενη υποστήριξη του Υπουργείου, το οποίο θα κληθεί μέσα στο 2021 να διαθέσει πιστώσεις για το Ίδρυμα που θα ξεπερνούν τα 5.000.000€, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στοχεύει στην πρώτη θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια της χώρας στην απορρόφηση και αξιοποίηση πόρων από το ΠΔΕ.

Την ίδια στιγμή το ΕΛΜΕΠΑ διεκδικεί χρηματοδοτήσεις κι από άλλες πηγές, όπως το ΕΣΠΑ, η δράση Hellenic Universities II του ΥΠΑΙΘ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος, ενώ φυσικά στοχεύει να απορροφήσει σημαντικούς πόρους κι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι διαγωνισμοί που εγκρίθηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ είναι οι παρακάτω:

1. Με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ του Ιδρύματος

a. «Παροχής Υπηρεσιών Συντήρησης των Ηλεκτρολογικών και Οικοδομικών Εγκαταστάσεων (συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας των αναγκαίων υλικών), του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου», για χρονικό διάστημα 24 μηνών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος και με αρχικό προϋπολογισμό 1.637.895 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

b. «Συντήρηση και Βελτίωση Οικοδομικών και Η/Μ Εγκαταστάσεων Κτιριακών Υποδομών ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά», με αρχικό προϋπολογισμό 870.000 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

c. «Προμήθειας Ειδικών Κατηγοριών Εξοπλισμού για την Ενίσχυση των Λειτουργικών και Αναπτυξιακών Αναγκών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου», με αρχικό προϋπολογισμό 383.068 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

2. Με χρηματοδότηση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του Ιδρύματος:

a. «Παροχής Υπηρεσιών Φύλαξης των Κτιρίων και Εγκαταστάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου», για το χρονικό διάστημα από 01/09/2021 έως 31/08/2023, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος και αρχικό προϋπολογισμό 1.169.940 € περιλαμβανομένου ΦΠΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr