Δράσεις μεταξύ ΕΟΠΠΕΠ και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Δράσεις μεταξύ ΕΟΠΠΕΠ και Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή 60 περίπου ωφελούμενων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18-6-2020 το webinar με θέμα "Προωθώντας τον Εαυτό μας στη διαρκώς μεταβαλλόμενη Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας" που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στόχος του webinar ήταν η ενημέρωση φοιτητών,αποφοίτων και συμβούλων σταδιοδρομίας σχετικά με νέα εργαλεία προώθησης των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προσόντων των νέων, όπως η Νέα Ευρωπαϊκή Πύλη Europass, η οποία θα εγκαινιαστεί τον Ιούλιο του 2020, καθώς και για τις αναγκαίες εγκάρσιες δεξιότητες - κλειδιά για τη διαβίου μάθηση και τη διαχείριση των αλλαγών στην αγορά εργασίας.


Παρουσιάστηκαν οι ακόλουθες εισηγήσεις:

"Η νέα Ευρωπαϊκή πύλη Europass ως εργαλείο υποστήριξης της σταδιοδρομίας"
Σταυρούλα Δουλάμη, Προϊσταμένη Τμήματος Επιστημονικής Στήριξης Στελεχών και Φορέων ΣυΕΠ του ΕΟΠΠΕΠ, Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Europass 

"Αναγκαίες δεξιότητες για τη διαβίου μάθηση και τη διαχείριση των αλλαγών στην αγορά εργασίας"
Δημήτριος Γαϊτάνης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ και Σταυρούλα Τετραδάκου, Προϊσταμένη Τμήματος Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Εργαλείων ΣυΕΠ, Υπεύθυνη Εθνικού Κέντρου Euroguidance. 

Το webinar παρακολούθησαν κυρίως προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Αρκετοί ήταν όμως και οι συμμετέχοντες από το χώρο της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης, καθηγητές, σύμβουλοι εκπαίδευσης/σταδιοδρομίας και εκπαιδευτές ενηλίκων. Μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι εργάζονται ήδη, ενώ αυξημένο ήταν και το ποσοστό των ανέργων που δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό. Το ενδιαφέρον από τις Σχολές Επιστημών Διοίκησης & Οικονομίας, Επιστημών Υγείας, Μηχανικών, Γεωπονικών Επιστημών ήταν ιδιαίτερα αυξημένο. Η ευρύτερη γνωστοποίησή του προσέλκυσε και ενδιαφερόμενους από Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών άλλων και άλλων ακαδημαϊκών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. 

Ο ΕΟΠΠΕΠ και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο συμφώνησαν στην διοργάνωση ανάλογων δράσεων με τη νέα χρονιά με σκοπό την ενημέρωση περισσότερων ωφελούμενων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr