Ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ελληνικό Μεσογ. Πανεπιστήμιο: «Αγαπητοί φοιτητές, Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 23/3/2020, συνεχίζονται, ακόμη πιο εντατικά, τα εξ αποστάσεως μαθήματα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Για το λόγο αυτό, γίνεται χρήση της εκπαιδευτικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας eclass, τόσο με ασύγχρονο όσο και με σύγχρονο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://eclass.hmu.gr/ και ενημερωθείτε για την εξέλιξη των μαθημάτων σας.»

Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκος Κατσαράκης.


Η πλατφόρμα eClass του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων.

Σύστημα τηλεσυνεργασίας και e-class

Ανακοίνωση 24/03: "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο eclass προστέθηκαν 2 ακόμα servers για την εξυπηρέτηση των τηλεσυνεργασιών φτάνοντας συνολικά τους 3, με δυνατότητα επιπλέον προσθήκης εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Οι servers έχουν ρυθμιστεί συνολικά με δυνατότητες για να καλύψουν έναν μεγάλο αριθμό παράλληλων τηλεδιασκέψεων.

Ενδεχομένως αν παρουσιαστεί πρόβλημα κατά την είσοδο σας στη τηλεσυνεργασία, να οφείλεται στο γεγονός ότι έχετε πάρα πολλούς εγγεγραμμένους στο μάθημα σας. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να διαγράψετε παλιούς φοιτητές από το μάθημα σας:

Χαρτοφυλάκιο -> Επιλογή μαθήματος 

Διαχείριση Μαθήματος -> Χρήστες

Στο γρανάζι δεξιά (δίπλα από την εισαγωγή χρηστών) -> Διαγραφή χρηστών

Το πρόβλημα που προέκυψε χθες το βράδυ με τις ανακοινώσεις μαθημάτων έχει επιλυθεί."

Το σύστημα είναι διαθέσιμο μέσα από το eclass, ενεργοποιώντας το εργαλείο Τηλεσυνεργασία στο μάθημα σας. Για οδηγίες σχετικά με την ενεργοποίηση διαβάστε εδώ. Για οδηγίες σχετικά με το εργαλείο Τηλεσυνεργασίας διαβάστε εδώ.

Οδηγίες για Φοιτητές

Τηλεσυνεργασία

Το υποσύστημα “Τηλεσυνεργασία” αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές του μαθήματος. Με αυτό τον τρόπο η πλατφόρμα τοποθετεί ένα εκπαιδευόμενο ή μια ομάδα εκπαιδευόμενων στον ίδιο χώρο με τον εκπαιδευτή ανεξάρτητα από την φυσική γεωγραφική θέση την οποία βρίσκονται. Για να συμμετάσχετε σε μια τηλεσυνεργασία απλά επιλέξτε το τον τίτλο της τηλεσυνεργασίας ή το σύνδεσμο “Σύνδεση”.

Συμμετοχή σε Τηλεσυνεργασία

Έχοντας συνδεθεί επιτυχώς σε μια Τηλεσυνεργασία σας παρέχονται μια σειρά από δυνατότητες (αφορά το Big Blue Button). Συγκεκριμένα:

  • Διαμοιρασμός της κάμερας σας. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του μαθήματος μπορούν να διαμοιράσουν τις κάμερες τους. Εάν κάνετε ενεργή αυτή την επιλογή τότε δίνεται την δυνατότητα στους άλλους εκπαιδευόμενους και τον εκπαιδευτή να αποκτήσουν οπτική επαφή μαζί σας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται άλλη διάσταση στην on-line διδασκαλία μέσω της απομακρυσμένης συνεργασίας των διαφόρων ομάδων του μαθήματος.
Διαμοιρασμός της κάμερας
  • Διαμοιρασμός του μικροφώνου σας. Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτές του μαθήματος μπορούν να διαμοιράσουν τα μικρόφωνα τους. Εάν κάνετε ενεργή αυτή την επιλογή τότε παρέχετε την δυνατότητα στους άλλους εκπαιδευόμενους και τον εκπαιδευτή να αποκτήσουν ηχητική επαφή μαζί σας. Με αυτό τον τρόπο δίνετε άλλη διάσταση στην on-line διδασκαλία μέσω της απομακρυσμένης συνεργασίας των διαφόρων ομάδων του μαθήματος.
Διαμοιρασμόςτου μικροφώνου
  • Ενημέρωση κατάστασής μου. Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα κατά την διάρκεια της παρακολούθησης της παρουσίασης από τον εκπαιδευτή να συμμετέχουν σε αυτή πάντα σε πραγματικό χρόνο μέσω του εικονιδίου “Ενημέρωση κατάστασης μου”. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να σηκώσετε το χέρι σας εάν δεν έχετε καταλάβει κάποιο σημείο πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο.
“Εικονίδιο κατάστασής μου”
  • Εισαγωγή συνομιλίας. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να αρχίσετε μια νέα συνομιλία σε μορφή chat με οποιονδήποτε συμμετέχοντα στην συγκεκριμένη τηλεσυνεργασία. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μια άμεση επικοινωνία των συμμετεχόντων σε πραγματικό χρόνο πράγμα το οποίο ενθαρρύνει την συνεργασία στα πλαίσια του μαθήματος.
Εισαγωγή συνομιλίας
  • Επιλογή Εμφάνισης. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να αρχίσετε μια νέα συνομιλία σε μορφή chat με οποιονδήποτε συμμετέχοντα στην συγκεκριμένη τηλεσυνεργασία.
Εισαγωγή συνομιλίας
  • Συμμετοχή σε ψηφοφορία. Στα πλαίσια του μαθήματος έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε σε μια ψηφοφορία πάνω σε ένα ερώτημα το οποίο έχει υποβάλει ο εκπαιδευτής του μαθήματος (πχ. Ημερομηνία παράδοσης υποχρεωτικής εργασίας του μαθήματος). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μια από τις επιλογές που έχει καθορίσει ο εκπαιδευτής. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο εκπαιδευτής θα δημοσιοποιήσει (ποσοστά %) τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους εκπαιδευόμενους που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα να αποφασίσουν άμεσα και μέσα από συλλογικές διαδικασίες για ένα θέμα πους τους αφορά.
Συμμετοχή σε ψηφοφορία

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr