Οι φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκπαιδεύονται με τις πλέον καινοτόμες βιωματικές μεθόδους αλληλεπίδρασης και διαχείρισης ρεαλιστικών κλινικών σεναρίων

Οι φοιτητές του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκπαιδεύονται με τις πλέον καινοτόμες βιωματικές μεθόδους αλληλεπίδρασης και διαχείρισης ρεαλιστικών κλινικών σεναρίων

Ανοικτό για το κοινό και τους επισκέπτες θα είναι το Εργαστήριο Διεγχειρητικής και Εντατικής Νοσηλευτικής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Μια Ανοικτή Ματιά στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο».

Στο εργαστήριο «Διεγχειρητικής και Εντατικής Νοσηλευτικής» του τμήματος Νοσηλευτικής έχει αναπτυχθεί μια Μονάδα Κλινικής Προσομοίωσης όπου οι φοιτητές εκπαιδεύονται με τις πλέον καινοτόμες βιωματικές μεθόδους αλληλεπίδρασης και διαχείρισης ρεαλιστικών κλινικών σεναρίων. 


Η «Μονάδα» παρέχει ολοκληρωμένη κλινική λειτουργικότητα για εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες της διαχείρισης αεραγωγού, της παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας ‘monitoring’, της διαχείρισης του κυκλοφορικού, του ουροποιητικού, κλπ. Οι δυνατότητες ομιλίας του προσομοιωτή, της ακρόασης αναπνευστικών ήχων δίνουν πραγματικά μια καινοτόμο διάσταση στην εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργώντας σύγχρονους νοσηλευτές με υψηλό θεωρητικό επίπεδο αλλά και άριστες νοσηλευτικές δεξιότητες.

Ένας εκπαιδευόμενος μπορεί ενδεχομένως να κάνει λάθη και να μάθει από αυτά, χωρίς το φόβο της βλάβης προς τον ασθενή. Η εκπαίδευση με προσομοίωση προτείνεται παγκοσμίως για την ενίσχυση της κλινικής κριτικής σκέψης και της κλινικής δεξιότητας στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών.

Το εργαστήριο διαθέτει αυτόνομο χώρο εκπαιδευτών και εκπαιδευομένων, οι οποίοι χωρίζονται με υαλοπίνακα μονόδρομης όρασης, όπως ακριβώς περιγράφεται διεθνώς και συστήνεται να λειτουργεί μια εκπαιδευτική μονάδα κλινικής προσομοίωσης στις επιστήμες υγείας. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι εστιάζουν και ασκούνται στο τρέχον σενάριο «χωρίς την πίεση της επίβλεψης» του εκπαιδευτή, ο οποίος παρακολουθεί πίσω από τον υαλοπίνακα. Στο άμεσο μέλλον αναμένεται η παραλαβή νέου υπερσύγχρονου προσομοιωτή τελευταίας γενιάς, καθιστώντας το εργαστήριο πρωτοποριακό για όλη την Κρήτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr